Artikel top billede

Ny titel på vej til gennembrud - bliv Chief Data Officer

Et voksende behov for at kunne indsamle og analysere vigtige forretningsdata nødvendiggør ansættelsen af en helt ny type leder, en Chief Data Officer.

Læs også:

Big data: Her forklaringen på tidens store it-trend

Big data: Sådan får du mening ud af dine data

Derfor ændrer big data alt ved din data-håntering

CDO - Chief Data Officer.

Den titel kan måske blive din i fremtiden. I hvert hævdes det i en rapport fra Capgemini, at behovet for lige netop denne type medarbejder er kraftigt stigende - ikke mindst i finanssektoren, hvor behovet menes at være særligt stort.

"Hvis man accepterer premissen, at kvaliteten af en information management (IM)-infrastruktur, der understøtter systemer og handlinger, kan have afgørende betydning for en virksomheds overordnede præstationer, så er det næste logiske spørgsmål, hvad det er for nogle IM best practises, man som finansiel institution skal tage til sig og implementere for at optimere ens egen forretning. "

Capgemini-folkene bag rapport peger på 18 konkrete grunde til, hvorfor netop denne type person er nødvendig i fremtiden.

Data-siloerne skal brydes ned

En af de primære årsager er, at de kritiske informationer befinder sig i forskellige siloer.

"Virksomhedsinformationer er i de fleste organisationer i dag i siloer eller delt ud på mange forskellige systemer og databaser ... At indsamle alle virksomheds-data til forretningen kræver en koncentreret indsats og er næsten umuligt uden en mester - en Chief Data
Officer - der har mandat til at udføre denne opgave," skriver Capgemini i rapporten.

Netop silo-udfordringen udpeges også som en af de største inden for big data, hvor konceptet er, at man forsøger at anvende den viden, der ligger gemt i massive datamængder fra mange forskellige kilder.

Taler ikke samme sprog

En anden drivkraft er udfordringen med, at forretningen og it ikke altid taler samme sprog eller har en fælles forståelse inden for information management.

"Som den ultimative forbruger af information i virksomheden - det være sig relateret til økonomi, risikostyring eller kunder - er forretningen afhængig af data for at træffe beslutninger, rapportere til stakeholdere, udvikle nye produkter, fastholde og tiltrække nye kunder og på andre måder sikre en effektiv drift."

"Desværre er meget it-arbejde ofte mere fokuseret på arkitektur, infrastruktur og værktøjer og ikke som sådan i overensstemmelse med data-behovene hos forretningen," skriver Capgemini.

En CDO skal ifølge Capgemini stå i spidsen for at sikre, at man udnytter alle de muligheder, der ligger gemt i data-baseret viden og -analyse.

For at man kan gøre det, kræver det dog, at man fokuserer på at rationalisere informationer, processer, applikationer, systemer og mennesker.

Lige præcis det stykke arbejde kræver en CDO, der kan organisere og eksekvere arbejdet - og navigere i en organisation, hvor kan være mange forskellige interesser på spil.

Læs også:

Big data: Her forklaringen på tidens store it-trend

Big data: Sådan får du mening ud af dine data

Derfor ændrer big data alt ved din data-håntering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere