Storinvestor tror på lille dansk softwarehus: Skal i krig mod giganterne

En ung dansk softwareproducent kan pludselig se sig nævnt sammen med kæmper som SAP og Oracle. Penge fra Vækstfonden har sparket firmaet op i gear.

Læs mere:
Derfor bliver flere og flere danskere it-iværksættere


Derfor kan it-iværksætteri afgøre Danmarks fremtid

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud


Det danske softwarefirma Operator Systems har selvtilliden i orden og er nu klar til at tage kampen op mod it-giganter som SAP og Oracle.

Den helt korte forklaring på firmaets udvikling er således:

"Vi fik en god ide, havde et godt produkt og så fik vi kapital hos Vækstfonden. Nu er vi nævnt blandt verdens toneangivende," lyder det fra Casper Guldbrandsen, der er marketingchef i Operator Systems.

Hans forklaring om firmaets placering blandt de "toneangivende" stammer fra en undersøgelse, som analysehuset Markets and Markets har foretaget.

Her bliver Operator Systems udpeget til at være blandt verdens førende udviklere og leverandører, sammen med Oracle og SAP, af den særlige type software kaldet Manufacturing Execution Systems (MES).

MES-software er meget anvendt i industriproduktion såsom olie og naturgas samt til fremstilling i stor skala. Det gælder eksempelvis i bilindustrien.

Firmaet kalder selv konklusionen om, at Operator Systems nu er kommet på den internationale radar for "temmelig overraskende" fordi firmaet er ganske ungt. Det blev etableret i 2004.

Kapitalindsprøjtning gav bonus
Men det gør dog ikke glæden eller forventningerne til fremtiden mindre.

"Sidste år fik vi tilført et tocifret millionbeløb i ny kapital fra Vækstfonden og Inter-Invest, og vi har rundet 100 kunder. Men vi er i sagens natur ikke blandt de største på markedet, som tæller nogle af verdens mest kendte softwareproducenter såsom Oracle, SAP og Invensys," siger Tommy V. Larsen, der er direktør i Operator Systems.

Og han fortsætter:

"Derfor er det også en fantastisk oplevelse for os - og temmelig overraskende - at vi allerede nu bliver nævnt blandt de virksomheder, som tegner markedet, og det vil uden tvivl åbne nye døre for os internationalt."

Her er planerne
Ifølge analysen fra Markets and Markets var det globale marked for MES-software i 2011 på 4,7 milliarder dollar, svarende til små 30 milliarder danske kroner, og det forventes at vokse med 13,6 procent næste år.

Den vækst vil Herlev-firmaet gerne have en andel i.

"De største producenter har løsninger, der integrerer deres økonomisystemer og produktionsapparat, men systemerne har hidtil været uden for de små og mellemstore produktions-virksomheders tekniske og økonomiske rækkevidde. Og her har vi i modsætning til de store softwarehuse fået godt fat i markedet," siger Tommy V. Larsen og vurderer, at firmaet derfor har fundet en god niche.

De mest kendte navne på Operator Systems' kundeliste er Continental, IKEA og Siemens Wind Power.

Operator Systems har hovedkontor i Herlev og datterselskaber i Sverige og Polen og har i alt 15 ansatte.

Læs mere:

Derfor bliver flere og flere danskere it-iværksættere

Derfor kan it-iværksætteri afgøre Danmarks fremtid

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.