Artikel top billede

Storinvestor tror på lille dansk softwarehus: Skal i krig mod giganterne

En ung dansk softwareproducent kan pludselig se sig nævnt sammen med kæmper som SAP og Oracle. Penge fra Vækstfonden har sparket firmaet op i gear.

Læs mere:
Derfor bliver flere og flere danskere it-iværksættere

Derfor kan it-iværksætteri afgøre Danmarks fremtid

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud

Det danske softwarefirma Operator Systems har selvtilliden i orden og er nu klar til at tage kampen op mod it-giganter som SAP og Oracle.

Den helt korte forklaring på firmaets udvikling er således:

"Vi fik en god ide, havde et godt produkt og så fik vi kapital hos Vækstfonden. Nu er vi nævnt blandt verdens toneangivende," lyder det fra Casper Guldbrandsen, der er marketingchef i Operator Systems.

Hans forklaring om firmaets placering blandt de "toneangivende" stammer fra en undersøgelse, som analysehuset Markets and Markets har foretaget.

Her bliver Operator Systems udpeget til at være blandt verdens førende udviklere og leverandører, sammen med Oracle og SAP, af den særlige type software kaldet Manufacturing Execution Systems (MES).

MES-software er meget anvendt i industriproduktion såsom olie og naturgas samt til fremstilling i stor skala. Det gælder eksempelvis i bilindustrien.

Firmaet kalder selv konklusionen om, at Operator Systems nu er kommet på den internationale radar for "temmelig overraskende" fordi firmaet er ganske ungt. Det blev etableret i 2004.

Kapitalindsprøjtning gav bonus

Men det gør dog ikke glæden eller forventningerne til fremtiden mindre.

"Sidste år fik vi tilført et tocifret millionbeløb i ny kapital fra Vækstfonden og Inter-Invest, og vi har rundet 100 kunder. Men vi er i sagens natur ikke blandt de største på markedet, som tæller nogle af verdens mest kendte softwareproducenter såsom Oracle, SAP og Invensys," siger Tommy V. Larsen, der er direktør i Operator Systems.

Og han fortsætter:

"Derfor er det også en fantastisk oplevelse for os - og temmelig overraskende - at vi allerede nu bliver nævnt blandt de virksomheder, som tegner markedet, og det vil uden tvivl åbne nye døre for os internationalt."

Her er planerne

Ifølge analysen fra Markets and Markets var det globale marked for MES-software i 2011 på 4,7 milliarder dollar, svarende til små 30 milliarder danske kroner, og det forventes at vokse med 13,6 procent næste år.

Den vækst vil Herlev-firmaet gerne have en andel i.

"De største producenter har løsninger, der integrerer deres økonomisystemer og produktionsapparat, men systemerne har hidtil været uden for de små og mellemstore produktions-virksomheders tekniske og økonomiske rækkevidde. Og her har vi i modsætning til de store softwarehuse fået godt fat i markedet," siger Tommy V. Larsen og vurderer, at firmaet derfor har fundet en god niche.

De mest kendte navne på Operator Systems' kundeliste er Continental, IKEA og Siemens Wind Power.

Operator Systems har hovedkontor i Herlev og datterselskaber i Sverige og Polen og har i alt 15 ansatte.

Læs mere:

Derfor bliver flere og flere danskere it-iværksættere

Derfor kan it-iværksætteri afgøre Danmarks fremtid

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere