Derfor skal Carsten Dilling være topchef i TDC

Læs, hvad analytikerne forventer kommer til at ske med den nye TDC-topchef Carsten Dilling ved roret.

Læs også:
TDC udnævner ny topchef - her er han

Henrik Poulsen: Sådan efterlader jeg TDC

Efter mere end to måneders ventetid meldte TDC mandag morgen ud, at TDC-topchefen Henrik Poulsens afløser er fundet.

Det bliver koncerndirektør for TDC Operations, Carsten Dilling, der fremadrettet kommer til at indtage chefstolen i Danmarks største televirksomhed.

Men med den nye TDC-topchef Carsten Dilling ved roret skal man ikke forvente nogen større omvæltninger.

Sådan lyder vurderingen fra flere teleanalytikere.

"Carsten Dilling er maskinmesteren i TDC, der er kendt for at stå bag optimeringen og effektiviseringen af TDC. Han er manden, der sørger for, systemerne virker," lyder det fra analytiker fra Danske Markets, Poul Ernst Jessen.

"Valget siger mig, at TDC satser på det driftssikre og forudsigelige, hvor der ikke er overraskelser i måden, TDC bliver drevet på."

Selvklart med en intern
At valget er faldet på en intern kandidat kommer ikke voldsomt bag på Sydbanks analytiker Morten Imsgard.

"TDC har hele tiden været åben omkring, at strategien ligger fast, og at man søger en, der kan videreføre strategien. På den måde er Carsten Dilling er oplagt valg. Han har været med hele vejen fra reorganiseringen af virksomheden til det dansk-nordiske fokus, og han kender virksomheden indefra," siger Morten Imsgard.

Han tilføjer, at de klare udmeldinger om den fastlagte strategi kan have gjort det vanskeligere at rekruttere en udefra.

At det har taget TDC bestyrelse næsten tre måneder at nå frem til valget af en intern kandidat, lægger han ikke meget i.

"Det er jo ikke en lille post i dansk erhvervsliv, så det er klart, at de skal afsøge alle muligheder. Så jeg går ud fra, at man har været igennem en grundig afsøgning af markedet med både interne og eksterne kandidater."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.