Efter Skyline: Borgere redder ø fra bredbånds-død

Et fiberkabel fra Jylland til Sjælland, en mobilmast og en række ihærdige borgere har sikret Samsø bredbånd efter Skyline-kollapset.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak


Nedlukket Skyline-kunde: Det er et kæmpeproblem


Et større stykke lokalpatriotisk arbejde ligger til grund for Samsøs fremtidige kontakt med omverdenen.

For mens Skyline-kollapset efterlod øen i Danmarks midte i en kritisk bredbånds-situation, tog en række samsinger sagen i egen hånd og stiftede foreningen Samsø Bredbånd.

Efter lidt fodarbejde kontaktede foreningen Telia, og her kom en løsning hurtigt i hus. En løsning, der sikrer øens beboere muligheden for 20/20 megabitforbindelser. Det skriver Jyllands-Posten

En lettelse for øen
"Det er fantastisk og en utrolig lettelse for øen. I forvejen er det jo svært at tiltrække fastboere og erhvervsliv til Samsø, og hvis it-teknologien ikke er på plads, bliver den opgave nærmest uoverkommelig," siger Thorsten Arnold, formand for Samsø Bredbånd til Jyllands-Posten.

Den trådløse løsning er kommet på plads ved, at Telia har trukket en forbindelse fra et fiberkabel, der løber forbi Samsø på sin vej mellem Jylland og Sjælland. Med hjælp fra en mobilmast og et teknikhus på øen, er det hele gået op i en højere enhed. Samtidig kan Telia benytte sig af Skylines aflagte wifi-teknologi, skriver Jyllands-Posten.

Samsø Bredbånd er i fuld gang med at fordele spredeparaboler på øen, så der er endnu lidt arbejde endnu, før hele øen har bredbånd igen.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak

Nedlukket Skyline-kunde: Det er et kæmpeproblem

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Norda flytter 267 it-stillinger til Indien: 125 danske it-ansatte mister jobbet
Nordea og Finansforbundet har nu indgået en endelig aftale om, hvor mange it-ansatte der bliver nedlagt i Danmark. Det samlede antal er dermed reduceret med 100 i forhold til det oprindelige oplæg.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.