Artikel top billede

Efter Skyline: Borgere redder ø fra bredbånds-død

Et fiberkabel fra Jylland til Sjælland, en mobilmast og en række ihærdige borgere har sikret Samsø bredbånd efter Skyline-kollapset.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak


Nedlukket Skyline-kunde: Det er et kæmpeproblem

Et større stykke lokalpatriotisk arbejde ligger til grund for Samsøs fremtidige kontakt med omverdenen.

For mens Skyline-kollapset efterlod øen i Danmarks midte i en kritisk bredbånds-situation, tog en række samsinger sagen i egen hånd og stiftede foreningen Samsø Bredbånd.

Efter lidt fodarbejde kontaktede foreningen Telia, og her kom en løsning hurtigt i hus. En løsning, der sikrer øens beboere muligheden for 20/20 megabitforbindelser. Det skriver Jyllands-Posten

En lettelse for øen

"Det er fantastisk og en utrolig lettelse for øen. I forvejen er det jo svært at tiltrække fastboere og erhvervsliv til Samsø, og hvis it-teknologien ikke er på plads, bliver den opgave nærmest uoverkommelig," siger Thorsten Arnold, formand for Samsø Bredbånd til Jyllands-Posten.

Den trådløse løsning er kommet på plads ved, at Telia har trukket en forbindelse fra et fiberkabel, der løber forbi Samsø på sin vej mellem Jylland og Sjælland. Med hjælp fra en mobilmast og et teknikhus på øen, er det hele gået op i en højere enhed. Samtidig kan Telia benytte sig af Skylines aflagte wifi-teknologi, skriver Jyllands-Posten.

Samsø Bredbånd er i fuld gang med at fordele spredeparaboler på øen, så der er endnu lidt arbejde endnu, før hele øen har bredbånd igen.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak

Nedlukket Skyline-kunde: Det er et kæmpeproblem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere