Artikel top billede

Efter Skyline: Borgere redder ø fra bredbånds-død

Et fiberkabel fra Jylland til Sjælland, en mobilmast og en række ihærdige borgere har sikret Samsø bredbånd efter Skyline-kollapset.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak


Nedlukket Skyline-kunde: Det er et kæmpeproblem

Et større stykke lokalpatriotisk arbejde ligger til grund for Samsøs fremtidige kontakt med omverdenen.

For mens Skyline-kollapset efterlod øen i Danmarks midte i en kritisk bredbånds-situation, tog en række samsinger sagen i egen hånd og stiftede foreningen Samsø Bredbånd.

Efter lidt fodarbejde kontaktede foreningen Telia, og her kom en løsning hurtigt i hus. En løsning, der sikrer øens beboere muligheden for 20/20 megabitforbindelser. Det skriver Jyllands-Posten

En lettelse for øen

"Det er fantastisk og en utrolig lettelse for øen. I forvejen er det jo svært at tiltrække fastboere og erhvervsliv til Samsø, og hvis it-teknologien ikke er på plads, bliver den opgave nærmest uoverkommelig," siger Thorsten Arnold, formand for Samsø Bredbånd til Jyllands-Posten.

Den trådløse løsning er kommet på plads ved, at Telia har trukket en forbindelse fra et fiberkabel, der løber forbi Samsø på sin vej mellem Jylland og Sjælland. Med hjælp fra en mobilmast og et teknikhus på øen, er det hele gået op i en højere enhed. Samtidig kan Telia benytte sig af Skylines aflagte wifi-teknologi, skriver Jyllands-Posten.

Samsø Bredbånd er i fuld gang med at fordele spredeparaboler på øen, så der er endnu lidt arbejde endnu, før hele øen har bredbånd igen.

Læs også:

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak

Nedlukket Skyline-kunde: Det er et kæmpeproblem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere