Artikel top billede

TDC piller kæmpemast ned i protest mod kommune

Teleselskab har pillet mobilmast ned som konsekvens af kommunens prisforhøjelse af lejen. Flere lukninger, og dermed ringere mobildækning, kan være på vej, lyder det fra telebranchen.

Læs også:

Kommune svarer igen: Mobildækning er ikke vores ansvar.

Kommuner beskyldes for priskartel på mobilmaster

En længere strid mellem Guldborgsund kommune og telebranchen får nu konsekvenser for mobildækningen i kommunen på Lolland-Falster.

For mens kommunen for et stykke tid siden krævede en højere lejeindtægt, takker TDC nu nej og lukker en mast ned i kommunen.

"Kommunens rådgiver har sendt os en opsigelse, og det har desværre ikke været muligt at nå til enighed. Derfor beklager vi meget, at vi er nødsaget til at lukke for den pågældende mast," lyder det fra TDC's pressechef Lasse Bastkjær Jensen.

Fremprovokeret af kommunen

Telekommunikationsindustriens direktør Jakob Willer lægger ikke skjul på ærgrelsen over udviklingen, som man i telebranchen ser som ensidigt fremprovokeret af kommunen.

"Det er et supergodt eksempel på, hvad konsekvensen kan blive, når man skruer priserne op. I et forsøg på at øge indtjeningen har kommunen forringet dækningen," siger han og fortsætter:

"Det er skidt for alle; For borgerne, for erhvervslivet, for teleselskaberne, der må afskrive store investeringer, og for kommunen selv, at de fremprovokerer en forringet dækning for borgerne," lyder det fra Jakob Willer.

Han tilføjer, at det også rammer de andre teleselskaber, der havde lejet sig ind på TDC-masten.

Næppe en enlig svale

Han tvivler på, at lukningen af TDC-masten bliver en enlig svale i kommunen.  

"Kommunen har opsagt flere aftaler og opkrævet lejeforhøjelser, og der kan sagtens risikere at blive lukket flere. Jeg kan godt forestille mig, at der er flere lukninger på vej," siger Jakob Willer.

Guldborgsund er langt fra den eneste kommune, der for tiden har svært ved at nå til enighed med teleselskaberne om lejepriserne.

Blandt andet er flere kommuner blevet beskyldt for at have koordineret lejepriserne i en kartellignende sag, der er blevet anmeldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Teleselskaberne har desuden meldt sig klar til at sagsøge kommunerne, hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen når frem til, at kommunerne har begået ulovligheder.

Læs også:

Kommune svarer igen: Mobildækning er ikke vores ansvar.

Kommuner beskyldes for priskartel på mobilmaster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?