Artikel top billede

TDC piller kæmpemast ned i protest mod kommune

Teleselskab har pillet mobilmast ned som konsekvens af kommunens prisforhøjelse af lejen. Flere lukninger, og dermed ringere mobildækning, kan være på vej, lyder det fra telebranchen.

Læs også:

Kommune svarer igen: Mobildækning er ikke vores ansvar.

Kommuner beskyldes for priskartel på mobilmaster

En længere strid mellem Guldborgsund kommune og telebranchen får nu konsekvenser for mobildækningen i kommunen på Lolland-Falster.

For mens kommunen for et stykke tid siden krævede en højere lejeindtægt, takker TDC nu nej og lukker en mast ned i kommunen.

"Kommunens rådgiver har sendt os en opsigelse, og det har desværre ikke været muligt at nå til enighed. Derfor beklager vi meget, at vi er nødsaget til at lukke for den pågældende mast," lyder det fra TDC's pressechef Lasse Bastkjær Jensen.

Fremprovokeret af kommunen

Telekommunikationsindustriens direktør Jakob Willer lægger ikke skjul på ærgrelsen over udviklingen, som man i telebranchen ser som ensidigt fremprovokeret af kommunen.

"Det er et supergodt eksempel på, hvad konsekvensen kan blive, når man skruer priserne op. I et forsøg på at øge indtjeningen har kommunen forringet dækningen," siger han og fortsætter:

"Det er skidt for alle; For borgerne, for erhvervslivet, for teleselskaberne, der må afskrive store investeringer, og for kommunen selv, at de fremprovokerer en forringet dækning for borgerne," lyder det fra Jakob Willer.

Han tilføjer, at det også rammer de andre teleselskaber, der havde lejet sig ind på TDC-masten.

Næppe en enlig svale

Han tvivler på, at lukningen af TDC-masten bliver en enlig svale i kommunen.  

"Kommunen har opsagt flere aftaler og opkrævet lejeforhøjelser, og der kan sagtens risikere at blive lukket flere. Jeg kan godt forestille mig, at der er flere lukninger på vej," siger Jakob Willer.

Guldborgsund er langt fra den eneste kommune, der for tiden har svært ved at nå til enighed med teleselskaberne om lejepriserne.

Blandt andet er flere kommuner blevet beskyldt for at have koordineret lejepriserne i en kartellignende sag, der er blevet anmeldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Teleselskaberne har desuden meldt sig klar til at sagsøge kommunerne, hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen når frem til, at kommunerne har begået ulovligheder.

Læs også:

Kommune svarer igen: Mobildækning er ikke vores ansvar.

Kommuner beskyldes for priskartel på mobilmaster
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.