Artikel top billede

Her er dommen over Googles nye Nexus 7-tablet

Googles Nexus 7 skal nuppe kunder i den billigere ende af tablet-markedet. Se her, om anmelderne tror, at den mission vil lykkes.

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

For præcis en uge siden sluttede Google sig til den efterhånden overvældende skare af it-virksomheder, der har en tablet-pc i produktsortimentet.

Nexus 7, som Googles egen tablet hedder, er på mange måder kulmination på de seneste års markante fokus på tablet-pc'er, der blev indledt, da Apple kom med den første iPad.

I dag er udvalget større end nogensinde med tablet-pc'er i forskellige størrelser og prisklasser og med styresystemerne Android, iOS og det kommende Windows 8 som de bagvedliggende platforme.

Nexus kommer til at kæmpe for det

Konkurrencen er også ganske betydelig, og det er efterhånden svært at se, hvordan alle de mange tablet-producenter skal kunne få succes. Nogen må nødvendigvis blive taberen i kampen om kunderne.


Nexus 7 måler 198.5 x 120 x 10.45 mm

Vi har kastet et blik på nogle af de første anmeldelser af Google Nexus 7, der indikerer, hvordan den kommer til at klare sig.

Vi har endnu ikke selv haft mulighed for at teste Nexus 7, ligesom man endnu heller ikke kan forudbestille den her i Danmark endnu.

I den britiske del af Googles webbutik, lyder prisen på 159 pund, omkring 1500 kroner, så det er tydeligt, at søgeselskabet forsøger at lægge sig i den billige ende af markedet.

Her finder man allerede Amazons Kindle og Barnes & Noble med Nook Tablet.

Det er i høj grad i forhold til disse produkter, Google skal bedømmes.

Her er anmeldernes domme

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Googles Nexus-tablet er naturligvis tæt integreret med selskabets mange web-tjenester, så der er masser af indholdsmæssige muligheder, uanset om det handler om underholdning eller produktivitet.

Det er dog også tilfældet hos de andre Android-tablets på markedet, så umiddelbart er det i høj grad hardwaren, der ser ud til at tiltrække sig opmærksomhed blandt anmelderne.

The Verge er et af de medier, der har testet Googles Nexus 7, og der lyder dommen:

"Googles Nexus 7 er ikke bare en fantastisk tablet for 200 dollars. Det er en fantastisk tablet. Punktum.
Faktisk er det den første Android-tablet, som jeg trygt kan anbefale til køberne - og ikke bare fordi den er billig (selvom det hjælper)."

"Nexus 7 leverer langt mere funktionalitet, end jeg havde ventet, og den leverer det i en pakke, der er strømlinet, smart og til en fornuftig pris."

"Tro det eller ej, men sidste gang jeg blev overrasket over et produkt med de samme kvaliteter, hed det iPad," skriver The Verge.

PC Magazine giver Nexus 7 karakteren 4,5 ud af fem mulige og skriver blandt andet:

"Google har skabt en kraftfuld, flot tablet til næsten en chokerende lav pris."

Blandt andet hæfter PC Magazine sig ved, at Nexus 7 på en række områder, eksempelvis hastigheden, er et mere attraktivt produkt end Amazons Kindle Fire, der hidtil har ført an blandt de billigere Android-tablets.

Plads til forbedringer

Techradar udtrykker også begejstring for Nexus 7 i sin foreløbige anmeldelse, men har dog også ønsker om forbedringer - eksempelvis et kamera bag på og mere hukommelse:

"Folk ønsker at have medie-indhold på tablets - de er måske ikke så bekymrende i forhold til at anvende telefonen som en personlig biograf, men når de kun kan downloade to eller tre HD-film til deres enhed, før den er fyldt op, så giver det anledning til bekymringer."

Endelig er der Cnet, der giver Nexus 7 karakteren fire ud af fem mulige.

"Nexus 7's quad-core Tegra 3 processor leverer en hurtig ydelse og en smuk og hurtigt reagerende skærm. Den er også behagelig at holde, og Android 4.1 tilføjer en række velkomne tilføjelser," lyder dommen.

Til gengæld mener Cnet også, at det trækker ned, at hukommelsen ikke kan udvides.

På næste side har vi samlet nogle videoer om Nexus 7 fra Google.

Videoer om Nexus 7

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked

Anmeldelsen hos Cnet:

Googles præsentation af Nexus 7

Anmeldelsen hos The Verge:

Læs også:

Med Googles nye tablet er markeds-hysteriet komplet

Google klar med sin første tablet-pc: Her er den

Nu starter priskrigen på det boomende tablet-marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.