Artikel top billede

TDC stopper udrulning efter store it-problemer

Massive it-problemer på TDC-systemer hos Tata TCS får nu TDC til at stoppe videre it-udrulning af opdateringer. Både kunder og medarbejdere er ramt af nedbruddene.

Læs også: Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

Telekæmpen TDC har stoppet al videre udrulning af it-opdateringer.

Det sker, efter at massive it-problemer har ramt de fleste hjørner og arbejdsgange i TDC, efter at virksomheden for tre måneder siden skiftede leverandør til gigantfirmaet Tata TCS fra CSC.

Det fortæller it-direktør Morten Bangsgaard i en intern artikel til tusinder af TDC-medarbejdere på selskabets intranet.

"[...] Vi [har] sat frigivelse af nye it-opdateringer på pause hen over sommerferien, så vi ikke tilfører systemerne nye fejl, men kan fokusere på at løse de nuværende problemer og stabilisere vores it-systemer," siger it-direktøren i artiklen.

Opdateringer ramte systemer

It-udrulningsstoppet er blot et af mange tiltag, som TDC tilsyneladende har sat i værk som følge af eklatante it-problemer i forbindelse med leverandørskiftet. Blandt andet har firmaets mobilsystemer været hårdt ramt på grund af opdateringer i maj.

"[...] [Opdaterinerne] medførte fejl, som gav problemer for både kunder, medarbejdere og eksterne partnere. Problemerne gjorde, at NABS i flere omgange ikke var tilgængelig, så kunderne kunne ikke betjenes eller betjene sig selv. Derudover var der også problemer på nummerportering, CPR-validering og SIM-kort skifte," siger Morten Bangsgaard i den interne artikel.

Det fremgår desuden af artiklen på TDC's intranet, at problemerne langt fra er løst endnu - "til trods for at der bliver knoklet dag og nat med at løse problemerne", hedder det.

Skal lære systemer at kende

TDC's udrulningsstop af it-opdateringer kommer ikke til at stå alene i kampen mod de mange fejl, som blandt andet betyder, at erhvervskunder ikke kan benytte selvbetjening, og at kunder forgæves har ventet på teknikere, som aldrig fik at vide, at de havde en aftale.

Et såkaldt Freeze Board med tekniske kompetencer fra TCS og repræsentanter fra TDC skal i perioden vurdere sagen, hvis der kommer ansøgninger om dispensationer fra udrulningsstoppet i perioden.

I artiklen beklager Morten Bangsgaard overfor TDC's medarbejdere de mange it-problemer, som er langt flere end ventet, og forklarer årsagen med:

"De store fejl bliver samtidig udfordret af længere fejlretningstider, fordi vores nye partner her i indkøringsperioden er ved at lære systemerne at kende i praksis," siger han i artiklen.

Computerworld har forsøgt at træffe Morten Bangsgaard, men han er på ferie, fortæller kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen fra TDC, som har følgende kommentar til sagen:

"Vi ønsker at informere vores medarbejdere om skiftet til TCS, og det gør vi både åbent og ærligt. Vi er lige nu i en indkøringsperiode. Det er en proces, som vi ønsker at informere om internt og ikke i pressen."

Tata TSC har gennem firmaets danske PR-bureau meddelt, at virksomheden ikke kan kommentere sagen på på nuværende tidspunkt på grund af en tavshedsperiode op til frigivelsen af et regnkab senere på ugen.

Læs også:
Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.