Pris, kvalitet og enkelhed. Det er parametre som SAS ikke ville give køb på i udbud på økonomisystem, siger Håkan Borglund fra SAS.

SAS: Derfor flytter vi vores økonomi-it til Indien

Der er tre vigtige grunde til, at SAS har valgt Tata TCS til at levere og drifte flyselskabets nye økonomisystem, fortæller SAS.

Læs også: It-kæmpe i problemer vinder kontrakt med SAS

Enkelhed, pris og kvalitet.

Det et de tre parametre, som Tata TCS vandt en kontrakt på økonomi-it til "flere millioner dollars" hos SAS på. 

Hos SAS siger ansvarlig for økonomi-systemet, vice president for backoffice Håkan Borglund, at der er en simpel årsag til, at flyselskabet valgte det indisk ejede firma.     

"Det var dem, som var bedst på de tre parametre, ganske enkelt," siger han.

Han fortæller, at SAS' nye finans- og regnskabssystem er et stort system, og derfor er det ikke er noget man kan købe fra en mindre spiller.

"De, som har været med i udbuddet, er et antal globale og et antal regionale nordiske leverandører," siger Håkan Borglund til Computerworld.

Skulle baseres på et Oracle-system
Ifølge Håkan Borglund bygger udbuddet til leverandørerne på en række krav, hvor SAS blandt andet har bestemt, at it-løsningen skal funderes på et Oracle-system.

Men der er flere krav, som leverandørerne til SAS' nye finans- og regnskabssystem skulle leve op til, siger Håkan Borglund.

"Vi har været meget fokuseret på prisen, naturligvis kvaliteten, men også på funktionaliteten. Og der har vi sagt, at det skal være så enkelt som muligt. Vi vil have systemet så tæt på standard, som det er muligt," siger han.

Meningen er nemlig, at SAS vil minimere antallet af nødvendige tilpasninger af systemet, når det skal implementeres.

"Pris, kvalitet og enkelthed. Med udgangspunkt i de parametre har vi forhandlet med et antal leverandører," siger han.

For dyre eller for gode
"Vi føler os trygge ved dem som leverandører. Vi kan se, at de kan det her. Referencerne har været meget positive," siger Håkan Borglund.

Han mener dog ikke, at det betyder, at de fravalgte leverandører var dårligere, men har i stedet enten været dyrere eller præsenterede en kvalitet, som var skudt over målet i forhold til det, SAS har brug for.

"Vi har været vældigt fokuserede på alle tre parametre og ville ikke give køb på nogen af dem," siger han.

Læs også:
It-kæmpe i problemer vinder kontrakt med SAS

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.