CSC overtager SAS-selskab med overskud

SAS' it-selskab præsterede sit bedste resultat nogensinde, inden selskabet blev solgt til amerikanske CSC. Omsætningen faldt ganske vist, men det blev mere end opvejet af de nedskæringer, som SAS gennemførte forrige år.

Scandinavian IT Group kunne fejre et driftsoverskud på 101 millioner kroner, inden selskabet for et par uger siden blev købt af amerikanske CSC og skiftede navn til CSC Airline Solutions.

Overskuddet er imponerende, fordi omsætningen samtidig faldt med ni procent til 1,7 milliarder kroner.

Scandinavian IT Group fik fuld gevinst af de rationaliseringer og fyringer, der fandt sted i slutningen af 2002.

Alligevel har administrerende direktør Hans-Henrik Hedegaard blandede følelser over for regnskabet.

- Den positive del er, at vores overskud er vokset, men det er ikke så godt, at omsætningen er faldet i forhold til året før. Det skyldes situationen i luftfartsbranchen, og at vores største kunde, SAS, har problemer og gerne vil spare, siger Hans-Henrik Hedegaard, der som administrerende direktør for Scandinavian IT Group er fulgt med over i CSC.

Afhængig af SAS

Netop det tætte forhold mellem Scandinavian IT Group og den suverænt største kunde, SAS Gruppen, gør det nye CSC-selskab meget afhængig af SAS' succes med at vende flyselskabets økonomiske nedtur.

Scandinavian IT Group A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20022003
Omsætning1.8291.672
Resultat af primær drift (EBIT)56,7101,0
Resultat før skat 56,7101,7
Resultat40,269,9
Egenkapital295,8362,3
Antal ansatte1.3131.163
Ifølge årsregnskabet er der et stort pres på priserne, samtidig med at selskabet får væsentlig færre nye opgaver. Det forventes således, at omsætningen vil falde yderligere i 2004.

Desuden har CSC i sin kontrakt med SAS forpligtet sig til at servicere SAS en kvart milliard kroner billigere hvert år. Det kommer oven i købsprisen på 400 millioner kroner. Ifølge regnskabet kommer 85 procent af omsætningen i it-selskabet fra SAS Gruppen.

Hans-Henrik Hedegaard vil ikke udtale sig om CSC's planer med selskabet, og CSC's nordiske chef Pete George - som er den eneste CSC-person, der må udtale sig - er ude at rejse og derfor ikke tilgængelig for en kommentar.

Ifølge Hans-Henrik Hedegaard har CSC Airline Solutions dog allerede realiseret de mest åbenlyse besparelser, der ligger i selskabet.

- Det er klart, at de mest oplagte områder er dem, man tager først. Så mulighederne bliver jo mindre år for år, selvom der altid vil være et effektiviseringspotentiale tilbage, siger han.

1.200 medarbejdere fulgte med Scandinavian IT Group over i CSC, og cirka halvdelen af dem sidder i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere