Artikel top billede

Pas på: Fup-butik fortæller hackere, hvor du er

Sikkerhedsfirma har opdaget malware forklædt som e-butik, der regelmæssigt sender din placering til en fjernserver.

Læs også:
Ondsindede Android-apps er fordoblet på en måned

Fup-app til Android: Sådan stjæler den penge fra dig

Nyt Android-spil rammer brugeren på pengepungen

Endnu en fup-app til Android-platformen har set dagens lys. 

Den ondsindede app narrer dig til at tro, at den er beregnet til e-handel.

Ifølge BitDefender Labs er app'en dog langt fra nogen e-butik.

Den fisker i stedet data om din placering og netværksoperatør, der herefter bliver sendt til en fjernserver via internetforbindelsen på din telefon eller tablet.

Formål uvist

Hvad bagmændene skal bruge oplysningerne til, står endnu ikke klart. 

BitDefender konkluderer dog på firmaets blog, at de inficerede enheder fungerer som pejlemærker og oplyser hackerne om placeringen af visse trådløse netværk og de frekvenser, der bliver brugt til at kommunikere til og fra netværket.

Den lette spyware har ingen brugergrænseflade og den kører så effektivt i baggrunden, at den i sidste ende vil blive lagt ind i andre apps, vurderer Bitdefender.

Omfanget af mobil malware vokser hele tiden, og det meste er rettet imod Android, som er det førende operativsystem til smartphones.

Læs også:
Ondsindede Android-apps er fordoblet på en måned

Fup-app til Android: Sådan stjæler den penge fra dig

Nyt Android-spil rammer brugeren på pengepungen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.