Artikel top billede

Så mange offentlige it-systemer har Danmark

Et udtræk giver et praj om antallet af nuværende og tidligere offentlige it-systemer i Danmark.

6.817.

Så mange it-systemer findes der i et udtræk fra Statens Arkiver under Rigsarkivet, som Computerworld har fået tilsendt.

Oplysningerne stammer dels fra de anmeldelser af nye it-systemer, som statslige myndigheder skal indsende til Statens Arkiver, dels fra de tilsyn som Statens Arkiver jævnligt gennemfører med både statslige myndigheder, regioner og kommuner.

Det oplyser arkivchef Kirsten Villadsen Kristmar fra Bevarings- og Kassationsafdelingen hos Rigsarkivet.

Formålet

Statens Arkivers formål med at indhente oplysningerne er at give mulighed for:

- at tage stilling til fra hvilke systemer, der skal arkiveres data.

- at sikre, at der kan konverteres data fra statslige systemer til det bevaringsformat, som Statens Arkiver anvender.

- at sikre, at data faktisk bliver afleveret til Statens Arkiver.

"Vi er i gang med et tilsyn med regionerne, som vi afrapporterer i løbet af efteråret, og vi skal i gang med et tilsyn med staten, som vi forventer at afrapportere i første halvår af 2013," forklarer Kirsten Villadsen Kristmar.

Udtrækket indeholder oplysninger om alle de statslige systemer, som Statens Arkiver har kendskab til, og de kommunale og regionale systemer, som de modtager data fra.

Bruges af flere myndigheder

"Det gælder for flere af systemerne, at de anvendes eller har været anvendt af flere myndigheder, men udtrækket modtager kun navnet på én af disse myndigheder (den yngste), forklarer arkivarchefen.

For eksempel er ESDH-systemet "Ny foged" kun registreret under Københavns Byret, selvom det anvendes af alle byretter, påpeger hun.

Hun gør dog opmærksom på at antal systemer ikke skal læses ned i decimaler, da enkelte systemer af forskellige årsager kan optræde to gange på listen.

Du kan i øvrigt læse mere om den offentlige forvaltnings it-anvendelse set fra Statens Arkivers side her.

Du kan selv tjekke udtrækket senere her på Computerworld.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere