Artikel top billede

Prosa: Danske it-firmaer dropper overenskomst

Op imod halvdelen af de danske it-medarbejere er ikke dækket af en overenskomst.

Konflikten mellem Vejlegården og 3F har skabt fokus på den såkaldte danske model, hvor arbejdsgivere og arbejdstagernes organisationerne selv aftaler rammerne for løn og arbejdsvilkår.

Men langt fra hele it-branchen har taget modellen til sig, lyder det fra Prosas næstformand Hanne Lykke Jespersen.

"En del af it-virksomhederne har slet ikke en overenskomst," påpeger Hanne Lykke Jespersen, der løst anslår, at op imod hver anden it-medarbejdere slet ikke er underlagt en overenskomst.

Og i sidste ende kan det blive et problem al den stund, at danske it-arbejdspladser flyttes til udlandet i stor stil.

"Derfor kan medarbejdere i sidste ende være overladt til reglerne i funktionærloven," forklarer hun.

Prosa er ikke Krifa

I øvrigt er Prosa ligesom Krifa ikke med i de store forbund. Men forskellen er den, at Prosa aldrig ville finde på at dumpe en overenskomst.

Faktisk var det modsatte tilfældet under CSC-konflikten, hvor CSC-ledelsen ville have de ansatte over på en ringere HK-overenskomst, forklarer Hanne Lykke Jespersen.

Endelig påpeger hun, at i Kristelig fagbevægelse er både lønmodtagere og arbejdsgivere organiseret sammen.

To organisationer tavse

Computerworld har forsøgt at indhente kommentarer fra ITEK under Dansk Industri, der henviste til Dansk Arbejdsgiverforening.

Herfra lyder det:

"Vi har ikke så meget at sige. Hovedkonflikten ligger mellem en Arbejdsgiverforening uden for DA og vi kommenterer sædvanligvis ikke sådanne konflikter," skriver underdirektør Svend Bie i en mail til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.