Foto: London 2012

Sådan får du OL live på din tablet

Nu behøver du ikke længere nøjes med at følge de olympiske sportsgrene, tv-stationerne har valgt at sende.

Computerworld i London: For første gang i OL's historie kan du nemlig på nettet vælge mellem helt op til 12 discipliner, der afvikles samtidig. Så er svømning ikke lige dig, slukker du bare tv'et og finder en fodboldkamp eller et atlektik-event på nettet.

Midt i årets olympiske værtsby finder vi heltene, der giver dig kontrol med de olympiske leges mange konkurrencer. I et topsikret og godt skjult datacenter i Londons East End sørger Khurram Siddiqui og hans team fra iStreamPlanet for at kompimere så mange live videosignaler til diverse websites, så verdens befolkning selv kan streame lige nøjagtig de disicipliner, de er interesserede i at se.

Fra stadion til din tablet
Det er OBS (Olympic Broadcasting Services), der filmer alle sportsbegivenhederne under OL. Organisationen har allieret sig med EBU (European Broadcasting Union), som har gode satellit-forbindelser, for at få distribueret live-optagelserne til tv-stationer og broadcastere via satellit-signaler.

På toppen af Interxions datacenter, som huser iStreamPlanet, sidder store satellitmodtagere, der gør Khurram Siddiqui og hans folk i stand til effektivt og sikkert at hente de olympiske videosignaler ind i realtime.

I samme øjeblik, dataene modtages hos iStreamPlanet, komprimeres de til seks forskellige bitrates og tre forskellige formater. Det betyder, at du som kunde med en 3G-forbindelse kan streame OL i en kvalitet, der ikke kræver større download-hastigheder, end du kan trække på et 3G-netværk. Samtidig skal brugeren med den ekstremt hurtige bredbåndsforbindelse hjemme på parcellen ikke trækkes med 3G-brugernes lavere billedkvalitet. Han kan stadig få kvalitetsvideo i HD på sin bærbare computer.

De mange streaming-afspillere, som iStreamPlanet har udviklet og leverer signal til under OL, understøtter både Apple-, Android- og Microsoft-produkter. Så ejerne af størstedelen af verdens mobile devices i form af laptops, telefoner og tablets vil selv kunne bestemme, hvilke olympiske discipliner de vil følge.

iStreamPlanet leverer dog kun 12 simultane signaler, så på de tidspunkter under OL 2012, hvor der afvikles mere end 12 discipliner samtidig, må du dog stadig acceptere en vis udvælgelse foretaget af broadcasterne. Men aldrig før har så store dele af OL været frit tilgængeligt live.

På grund af en masse reklameregler i forbindelse med det olympiske brand må Khurram Siddiqui ikke sætte navne på de kunder, iStreamPlanet leverer OL-video til.

Computerworld har dog selv fundet følgende site, hvorfra du kan streame størstedelen af årets OL-begivenheder. Desuden arkiveres tidligere events, så er du gået glip af roning eller håndbold de sidste dage, kan også de ses på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.