Artikel top billede

Politi: Brand hos it-afdeling var påsat

Det var en menneskelig handling, der lå bag den brand, der forrige nat hærgede og totalødelagde it-afdelingens lokaler på Odense Hospital.

Læs også: Brand raserer it-afdeling på Odense Hospital

Politiet har fundet klare tegn på indbrud i den kælderbygning, der indtil branden natten mellem onsdag og torsdag husede 100 it-medarbejdere på Odense Hospital.

Alle tegn peger derfor i retning af, at branden i kælderlokalerne var påsat.

"Vi må konstatere, at der har været nogen i kælderen, der ikke skulle have været der. En kælderdør er brudt op i tidsrummet mellem onsdag eftermiddag og aften/nat, og vi vurderer, at branden er startet tæt på midnat. Al strøm i bygningen går klokken to om natten," lyder det fra funktionsleder hos Fyns Politi, Mette Hansen.

Udover det er der ikke mange spor at gå efter.

"Man har ikke fundet noget som helst spor efter gerningsmanden, hverken cigaretskod eller andet."

Der er dog intet, der umiddelbart indikerer, at brandstifteren skulle have haft til hensigt at sætte ild til bygningen.

"Pågældende har ikke været længere inde i bygningen og har ikke gjort forsøg på at komme længere ind end i det pågældende kælderrum, hvor der står gammelt computerudstyr og lidt julepynt og andre ting til opbevaring."

"Hvis man ville brænde det hele af, havde man nok anrettet et bål, men der er ingen tegn på brandbare væsker eller andet. Men om det er uforsigtighed eller kådhed er svært at sige," lyder det fra Mette Hansen, som tilføjer, at der ikke var alarm på døren.

Lige nu står politiet derfor på bar bund.

"Det bliver meget op ad bakke at komme videre herfra, så det vil være dejligt, hvis der er vidner eller andet, der skulle have set noget," lyder opfordringen fra Mette Hansen.

Hospitalets direktør modtager meldingen om den påsatte brand med blandede følelser.

"Jeg er glad for, at det ikke er vores egne systemer, der har startet branden, men omvendt må vi revurdere vores egne sikkerhedssystemer, når et indbrud kan finde sted på den måde," lyder det fra hospitalets direktør Peder Jest.

Også medarbejdere fra Region Syddanmark er blandt de 100 it-medarbejdere, der havde til huse i lokalerne, og som nu går en tid med genhusning i diverse kontorlokaler i møde.

Samtidig kan hospitalet kan vente sig en regning i millionklassen foruden udsigten til et større oprydningsarbejde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere