Artikel top billede

Her er dommen over Apples nye Mountain Lion OS X

Den niende udgave af Apples Mac-styresystem, Mountain Lion, bliver målt og vejet af anmelderne. Få overblikket dommene her.

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS

Apples Mountain Lion-styresystem har været ude i den helt færdige version siden onsdag i sidste uge, og allerede nu er en række anmeldere klar med deres domme.

Mountain Lion
kommer med flere end 200 nye funktioner, og bygger videre på touch- og cloud-funktionaliteterne, der blev introduceret med forgængeren Lion sidste år.

En del brugere har brokket sig i diverse net-fora over, at den såkaldte Airplay-funktion ikke virker på deres Mountain Lion-opgraderede maskiner, fordi hardwaren er fra før 2011.

Men der er også mange nyheder i Mountain Lion, som både nye og gamle maskiner kan benytte. 

Her er de store nyheder

Blandt andet kommer Mountain Lion med en række nye apps, der kendes fra iOS-verdenen - eksempelvis Beskeder, Noter og Påmindelser.


Noter og Påmindelser finder nu vej fra iOS til Mac OS X.

Beskeder på OS X gør det muligt at sende billeder, video og tekst direkte til iOS-enheder.

Det Notifikationscenter, der blev introduceret med iOS 5, er også at finde i Mountain Lion, ligesom det nye styresystem introducerer sikkerhedsløsningen Gatekeeper.

En række tech-medier har testet det nye styresystem fra Apple, og en gennemgang af deres anmeldelser viser et klart billede af, om Mountain Lion er en opgradering værd.

Det mener anmelderne

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS

I de første anmeldelser af Apples Mountain Lion er begejstringen ganske høj - og i enkelt sted får styresystemet ligefrem den højst mulige karakter.

Engadget skriver, at Mountain Lion bringer det bedste fra iOS og Mac OS X sammen i ét produkt.

"Er Mountain Lion prisen på 119 kroner værd? Ja, selvfølgelig. Hvis du er en OS X-bruger med relativ ny hardware, så stop med det samme med det, du har gang i, og opgrader."

Hos Tech Radar får Mountain Lion karakteren fire ud af fem mulige.

Det britiske medie skriver, at mens Notifikationscenter, Noter og Påmindelser er blandt de meget positive nyheder, hvis man også bruger iPad og iPhone, så mangler hele håndteringen indhold i iCloud stadig en del.

Her får Mountain Lion topkarakter

PC Magazine giver næsten topkarakter til Mountain Lion med 4,5 ud af fem mulige og bygger blandt andet den vurdering på forbedrede synkroniseringsmulighederne mellem Mac'en og iCloud og de nye apps og funktioner sammen med den forbedrede sikkerhed i form af Gatekeeper.

"OS X tager endnu engang prisen som verdens bedste operativsystem, forbrugere kan købe, og det ser ud til at være i en fin position til at klare udfordringen fra Windows 8."

Også vores kolleger på Macworld giver den nyeste version af OS X 4,5 ud af fem mulige - se video-anmeldelsen på næste side.

Cnet går hele vejen og tildeler Mountain Lion karakteren fem ud af fem mulige.

Cnet begrunder blandt andet topkarakteren med, at prisen er så lav, samtidig med at nyhederne er så markante.

"Når du ser på, hvad du får får dine penge, er Mountain Lion helt sikkert kandidat til at være den bedste opgradering nogensinde," lyder det fra Cnet.

Vi vender tilbage med en Computerworld-anmeldelse af Mountain Lion, når vi har haft mulighed for at teste styresystemet lidt grundigere.

Se video-anmeldelser af Mountain Lion

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS

I videoerne herunder kan du se, hvordan nogle af de nye funktioner i OS X fungerer i praksis - se blandt andet nærmere på Påmindelser, Notifikationscenter og Airplay.

Macworlds anmeldelse:

The Verges anmeldelse:

Læs også:

Her er nyhederne i Mountain Lion


Mac-brugere: Apple har snydt os med Mountain Lion


Disse Mac-ejere kan glemme alt om Apples nye OS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.