Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Her dominerer kvinderne på it-uddannelserne

Flere kvinder end tidligere er blevet optaget på it-uddannelser. Men det er en helt bestemt form for it-fag, de går efter.

Læs også:

Her vil de unge
studere it i Danmark

Det er blevet sexet
at læse it

3,7 procent af de kvindelige ansøgere, der i dag har fået besked om, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse, har valgt en it-uddannelse. 

Det lyder ikke af meget, men optaget af kvinder udgør alligevel næsten 29 procent af de i alt 4.528 studerende, som har fået brev om, at de er blevet optaget på en af it-uddannelserne i Danmark.

Humaniora hitter

Ikke overraskende er det overvejende de humanistiske it-uddannelser, der tiltrækker pigerne. Det viser en gennemgang af ministeriets tal, som Computerworld har gransket.

På Aalborg Universitets afdeling i København er mere end otte ud af 10 kommende studerende på Humanistisk Informatik således kvinder.

Også på afdelingen i Aalborg er der markant flere kvinder end mænd. Her udgør fordelingen cirka 60-40 i kvindernes favør.

Nej tak til naturvidenskab

På de mere naturvidenskabelige uddannelser ser billedet til gengæld helt anderledes ud.

Det er for eksempel "Civilingeniør i Internetteknologier og Computersystemer" ved Aalborg Universitet og datamatiker-uddannelsen i Næstved. 

Her er der ingen kvinder overhovedet, som er kommet ind.

Andelen af kvinder, der søger it-fagene, er småt stigende. I år var 29 procent af it-ansøgerne kvinder. De forudgående år har tallet ligget på 27-28 procent.

Du kan se fordelingen af mænd og kvinder på det interaktive kort herunder. De grønne mærker viser de uddannelser, hvor der er optaget flere kvinder end mænd:


Læs også:

Stor stigning: Her vil de unge studere it i Danmark

Det er blevet sexet at læse it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.