Artikel top billede

Foto: Griszka Niewiadomski

Stor stigning: Her vil de unge studere it i Danmark

Antallet af unge, der skal studere it-fag efter sommeferien, stiger ganske pænt. Se, hvilke uddannelser der oplever den største stigning.

Læs også:
Det er blevet sexet at læse it

I dag får 80.766 personer besked om, hvorvidt de er kommet ind på drømmeuddannelsen.

Især it-uddannelserne er blevet populære.

De har fået tilgang af 342 flere personer end sidste år.

Det svarer til en stigning på otte procent fra 2011 til 2012, viser dugfriske tal fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser (FIVU).

Væksten i optagede ansøgere på it-uddannelserne er højere end den generelle vækst, som ligger på seks procent.

Størst stigning i provinsen

Det er særligt it-erhvervsakademiuddannelserne, som har oplevet en fremgang i nye studerende. 

Her er optaget steget med 10 procent, mens universiteternes it-uddannelser følger den generelle vækst i optaget på seks procent.

Årets højdespringer, hvad angår nye it-studerende EA Dania i Skive, der har oplevet en optagelses-stigning på 43 procent.

På andenpladsen ligger EA Lillebælt i Odense og Vejle, hvor 25 procent flere studerende er blevet optaget.

På tredjepladsen finder man Syddansk Universitet, som har fået 22 procent flere studerende end sidste år, mens Aalborg Universitet, der også har afdelinger i København, som nummer fire har fået 18 procent flere studerende end sidste år.

Helst datamatiker eller informationsvidenskab

Datamatikeruddannelsen oplever den største vækst blandt uddannelserne på erhvervsakademierne, mens gruppen af informationsvidenskabelige it-uddannelser på universiteterne oplever en markant stigning.

I begge tilfælde er der optaget 13 procent flere studerende end sidste år.

Der er også flere, som vil være dataloger og it-civilingeniører. Sammen med de flerfaglige uddannelser ligger stigningen på mellem fire og syv procent.

Til gengæld hitter de erhvervsøkonomiske it-uddannelser ikke nær så meget. Her oplever uddannelserne et fald på 11 procent i forhold til sidste år.

Der er stadigvæk ledige studiepladser på enkelte it-uddannelser, fremgår det af FIVU's hjemmeside.

I alt er 4.528 håbefulde ansøgere blevet optaget på landets it-uddannelser.

Læs også:
Det er blevet sexet at læse it
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere