Artikel top billede

Vild vækst for Googles Facebook-rival - brugere strømmer ind

Antallet af brugere på globalt plan er steget med 66 procent det seneste halve år, mens antallet af brugere fra USA er steget med hele 82 procent.

Computerworld News Service: Da Google+ blev ét år sidst i juni, kunne Google samtidig fejre, at antallet af det sociale netværks brugere stiger voldsomt.

Det samlede antal unikke besøgende fra USA på Google+ steg ifølge comScore fra 15,2 millioner i november 2011 til 27,7 millioner i juni i år. Det er en stigning på 82 procent.

På verdensplan steg antallet af besøgende i samme periode fra 66,7 til 110,7 millioner, hvilket er en stigning på 66 procent.

"Det er imponerende," siger analytiker Zeus Kerravala fra ZK Research. "Det ser ud til, at der trods alt er plads til en alternativ leverandør af et socialt netværk."

Tidligere på måneden var der flere gode nyheder for Google om selskabets sociale netværk. American Customer Satisfaction Index udgav resultatet af en spørgeundersøgelse, der viste, at selvom brugertilfredsstillelsen hos Facebook faldt med otte procent sidste år til 61 på en 100-pointsskala, så scorede Google+ 78 point, første gang det var med i denne spørgeundersøgelse.

Kerravala bemærker, at selvom Facebook er verdens største sociale netværk med mere end 900 millioner brugere på verdensplan, så har sitet været ude i et større stormvejr på det sidste.

Facebooks børsintroduktion gik ikke, som branche- og finansanalytikerne havde forventet. Selskabets aktie åbnede på 38 dollar per styk, men forventedes at stige til 50, 60 eller måske endda 90 dollar per aktie. Det skete som bekendt ikke. Mandag i denne uge lå Facebooks aktie på 23,30 dollar, cirka 141 kroner.

I sidste uge offentlige Facebook i forbindelse med sit første kvartalsregnskab som børsnoteret selskab et negativt resultat på 952,9 millioner kroner for andet kvartal 2012. Facebook øgede dog samtidig sin omsætning med 32 procent til 7,16 milliarder kroner, hvilket er en smule mere, end hvad analytikerne regnede med.

Med sådanne blandede resultater og en børsintroduktion, der gik dårligere end forventet, har Facebook mistet lidt af glansen, hvilket ifølge Kerravala åbner en dør for konkurrenterne.

"At folk prøver Google+, udgør afgjort en trussel for Facebook," tilføjer han. "Der kan også være det på spil, at det alternative ofte er forbundet med en vis prestige. Når nu masserne anvender Facebook, vil visse folk, der ønsker et smart alternativ, kaste sig over Google+. Hvilken teenager med respekt for sig selv gider være på et socialt netværkssite sammen med sine forældre og små søskende?

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere