Artikel top billede

HTC lukker hele forretningen i et land

Mobilproducenten HTC indser, at der ikke er en chance for at slå konkurrenterne på hjemmebanen. Selskabet trækker stikket ud i landet.

HTC trækker sig nu helt ud af Samsungs hjemmebane i Sydkorea og får derved en lokal kæberyster af konkurrenten.

HTC pynter dog selv lidt på den totale overgivelse til Samsung.

I en pressemeddelelse kan man læse, at det handler om at "strømline forretningen", og at "det er en hård beslutning."

Det skriver theregister.com.

Et svært marked

Teleanalytikere er dog overbevist om, at begrundelsen for tilbagetrækningen handler mere om, at HTC efter flere års kamp ikke har formået at slå igennem på det marked.

"Det koreanske marked er meget svært at slå igennem på, fordi der er nogle meget markante lokale producenter i form af Samsung, LG og Pantech," siger Mark Ranson fra analysehuset Ovum.

Han mener dog, at det kan være en ganske god ide at trække stikket fra Sydkorea for HTC, der i øjeblikket er plaget af et rødt regnskab.

"Det er kun ganske få markeder, der er så lokalt orienteret som Sydkorea, og derfor kan det være en fordel at satse på markeder med bedre vækstpotentiale," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere