Artikel top billede

Stort EU-hackerangreb holdt hemmeligt i et år

Oplysningerne om stort hackerangreb på fremtrædende EU-politikere har været hemmeligholdt i et år.

Læs også:
Hackere fodrer Wikileaks med e-mails fra regering

Kinesiske hackere stjæler missil-data fra Indien

Avis: Hackere smadrer vandforsyning

Kinesiske hackere har ifølge det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg angiveligt fået adgang til e-mails, der tilhører toppolitikere i EU.

Blandt ofrene finder man blandt andet Herman Van Rompuy, der er formand for Det Europæiske Råd, og EU's antiterrorkoordinator Gilles de Kerchove.

Vil hverken be- eller afkræfte angreb

Rådet, som repræsenterer alle 27 EU-medlemslande, har over for det tyske nyhedsburau DPA afvist at kommentere, hvorvidt et sådan angreb er fundet sted.

Bloomberg skriver, at informationerne stammer fra detaljerede logfiler over tilfældene, som nyhedsbureauet har fået tilsendt fra specialister hos unavngivne amerikanske efterretningstjenester.

Hackerne er ikke kun gået efter toppolitikere og embedsmænd i EU. Efter sigende har de også haft investeringsbanker og olieselskaber som mål.

Brød ind mindst fire gange

Logfilerne som Bloomberg har indsigt i, viser at hackerne fik adgang til Det Europæiske Råds mailserver første gang den 18. juli sidste år i et angreb, der varede i mindst 10 dage.

Hackerne brød ind i computerne i Det Europæiske Råd mindst fire gange for at tilegne sig interne mails i 11 af EU's økonomiske, sikkerheds- og udenrigspolitiske embedsmænd.

Angrebet, der først er blevet kendt nu, kan potentielt have givet de ubudne gæster et utilsløret billede af finanskrisens greb om Europa.

Ifølge Bloombergs oplysninger gemmer Det Europæiske Råd klassificerede oplysninger på et separat system uden internetadgang, og har strammet sine sikkerhedsforanstaltninger i de seneste par år.

Læs også:
Hackere fodrer Wikileaks med e-mails fra regering

Kinesiske hackere stjæler missil-data fra Indien

Avis: Hackere smadrer vandforsyning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.