Artikel top billede

Router-skandale under opsejling: Alvorlige huller

En af de helt store router-producenter er i skudlinjen, efter at der er opdaget alvorlige sårbarheder i produkterne.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Et ukendt antal routere fra kinsiske Huawei indeholder alvorlige sårbarheder.

Ifølge flere sikkerhedsmedier, blandt andre Threatpost, blev det under Defcon-konferencen i sidste uge afsløret, at der kan være alvorlige såbarheder i Huawei-routere.

Af af de sikkerhedseksperter, der var med til at afsløre sårbarhederne, udtaler, at kriminelle vil kunne kapre routerne på grund af sårbarhederne.

Nok så alvorligt er det dog, at sikkerhedsfolkene havde svært ved at komme i kontakt med Huawei for at diskuttere problemerne, og at selskabet først nu er kommet med en reaktion.

I et svar fra Huawei lyder det, at man anvender "strenge sikkerhed-strategier og -politikker," skriver Threatpost.

"Vi er opmærksomme på medie-rapporter om sårbarheder i nogle mindre Huawei-routere, og forsøger at verificere disse påstande," lyder det blandt andet i en officiel udtalelse.

Betvivler kode-kvaliteten

En af sikkerhedseksperterne betegner overfor Threatpost sårbarhederne som alvorlige, men siger også, at de kan repareres.

"Mere alvorligt er det med den generelle kode-kvalitet i operativsystemet. Der vil sandsyunligvis være en del flere problemer, og vi har ikke fundet nogen sikkerheds-advarsler fra Huawei," lyder kommentaren.

Som vi tidligere har skrevet i et portræt af Huawei, så har den kinesiske tele-komet eksisteret siden 1988, og er i høj grad trådt ind på den vestlige scene i de senere år - i Danmark siden 2007.

Huawei arbejder med alt fra netværksteknologier og -services til cloud computing, IP-telefoni, tele-presence, smartphones og tablet-pc'er.

I det seneste regnskab lød omsætningen på omkring 165 milliarder kroner, og overskudet i omegnen af 25 milliarder. Huawei har 110.000 ansatte.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere