Artikel top billede

Router-skandale under opsejling: Alvorlige huller

En af de helt store router-producenter er i skudlinjen, efter at der er opdaget alvorlige sårbarheder i produkterne.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Et ukendt antal routere fra kinsiske Huawei indeholder alvorlige sårbarheder.

Ifølge flere sikkerhedsmedier, blandt andre Threatpost, blev det under Defcon-konferencen i sidste uge afsløret, at der kan være alvorlige såbarheder i Huawei-routere.

Af af de sikkerhedseksperter, der var med til at afsløre sårbarhederne, udtaler, at kriminelle vil kunne kapre routerne på grund af sårbarhederne.

Nok så alvorligt er det dog, at sikkerhedsfolkene havde svært ved at komme i kontakt med Huawei for at diskuttere problemerne, og at selskabet først nu er kommet med en reaktion.

I et svar fra Huawei lyder det, at man anvender "strenge sikkerhed-strategier og -politikker," skriver Threatpost.

"Vi er opmærksomme på medie-rapporter om sårbarheder i nogle mindre Huawei-routere, og forsøger at verificere disse påstande," lyder det blandt andet i en officiel udtalelse.

Betvivler kode-kvaliteten

En af sikkerhedseksperterne betegner overfor Threatpost sårbarhederne som alvorlige, men siger også, at de kan repareres.

"Mere alvorligt er det med den generelle kode-kvalitet i operativsystemet. Der vil sandsyunligvis være en del flere problemer, og vi har ikke fundet nogen sikkerheds-advarsler fra Huawei," lyder kommentaren.

Som vi tidligere har skrevet i et portræt af Huawei, så har den kinesiske tele-komet eksisteret siden 1988, og er i høj grad trådt ind på den vestlige scene i de senere år - i Danmark siden 2007.

Huawei arbejder med alt fra netværksteknologier og -services til cloud computing, IP-telefoni, tele-presence, smartphones og tablet-pc'er.

I det seneste regnskab lød omsætningen på omkring 165 milliarder kroner, og overskudet i omegnen af 25 milliarder. Huawei har 110.000 ansatte.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere