Artikel top billede

Microsoft satser alt på massevis af ny software

ComputerViews: Microsoft har kastet sig ud i en omfattende modernisering af en stribe af sine mest solgte produkter. De næste seks måneder bliver helt afgørende for selskabets fremtid.

Læs også:

Her er Microsofts nye Windows 8 - alt er forandret

Sådan ser den næste version af Sharepoint ud

Her er Microsofts Office 2013 - sådan ser det hele ud

ComputerViews: Da Microsoft i juni sidste år første gang løftede sløret for den version af Windows, der skulle efterfølge Windows 7, var det tydeligt, at der ville blive tale om en grafisk omkalfatring af de helt store.

Nu er Windows 8 så klar til at blive frigivet, og sammen med det nye og meget anderledes styresystem følger en stribe andre software-lanceringer, der læner sig op ad samme strategi, der ligger til grund for Windows 8.

Den nye generation af Microsoft-software skal favne både traditionelle pc'er og nye formfaktorer som tablet-pc'er med touch-navigation.

Samtidig er softwaren designet med udgangspunkt i, at nettet med dets cloud-tjenester er det naturlige omdrejningspunkt for den moderne digitale brugers liv.

Der er tale om en satsning af de helt store fra Microsofts side, og det er en satsning, der får betydning for softwaregiganten i lang tid fremover.

Bliver det en succes, kan pengene strømme ind, og Microsoft vil kunne fastholde og styrke sin dominerende position.

Bliver det en fiasko, vil konsekvenserne blive voldsomme og langvarige.

Windows 8 flagskibet for ny generation

Den største Microsoft-lancering i 2012 bliver naturligvis Windows 8, der udkommer i forbruger-versionen den 26. oktober.

Det er kernen i Microsofts univers og et produkt, der både i denne og tidligere versioner er helt afgørende for selskabets succes på verdensscenen.

At Windows 8 adskiller sig så markant fra forgængerne, er kun med til at øge kravet til succes.

Men også Windows Server, Office-pakken og Sharepoint er på vej i opdaterede udgaver, hvor touch-understøttelse og cloud er udgangspunktet.

"Vi har med denne version transformeret Office til at udnytte nogle af de samme design-koncepter og -principper, som vi har vist jer med Windows 8, Windows Phone og Metro. Dette er den mest ambitiøse release af Microsoft Office, som vi nogensinde har lavet," sagde Steve Ballmer under sin præsentation tidligere på sommeren.

Den nye Office-pakke skal sammen med cloudtjenesterne Office 365 og SkyDrive sikre, at Microsoft inden for produktivitet og samarbejde stadig er omdrejningspunktet for både den professionelle og privates digitale dagligdag.

Men her stopper lancerings-festen ikke.

Her er alle de andre Microsoft-nyheder

Til forbrugerne har Microsoft netop relanceret Hotmail i et nyt design og med et nyt navn, Outlook.com, der skal give Microsoft ny styrke i kampen mod Googles Gmail-tjeneste.

For virksomheds-kunderne er der udsigt til nye versioner af Exchange Server, Visual Studio og Lync i den kommende tid.

Microsofts Windows Phone-styresystem kommer også i en ny version 8, hvormed Microsoft sammen med partnerne skal forsøge at realisere de ambitioner for smartphone-styresystemet, man endnu ikke har nået rent markedsandelsmæssigt.

Og så er der selvfølgelig Microsofts hardware-produkter, der også er på trappernei nye versioner. Det drejer sig ikke bare om de kommende Surface-tablets med Windows 8, men også om en helt ny version af selskabet populære Xbox-spilkonsol.

Hatten af for Microsoft

Man må - uanset om man bryder sig om de designmæssige forandringer, der nu introduceres - tage hatten af for, at en software-supertanker som Microsoft formår at komme med så betydelige lancerings-nyheder inden for kerneprodukter som Windows og Office.

De nemmeste ville være blot at fortsætte med den formel, der allerede har vist sig yderst holdbar i teknologiske og kommercielle målestokke.

Men Microsoft ved, at man ikke kan tage noget som helst for givet i en it-industri, hvor konkurrencen er hård som stål og udviklingen hurtig som Usain Bolt.

Derfor satser selskabet med de forestående software-lanceringer.

2012 bliver afgørende for Microsoft

Men med de ambitiøse satsninger følger også en betydelig risiko.

Hvis masserne ikke køber det koncept, Windows 8 bygger på, vil også den nye Office-pakke komme til at lide. På den måde kan en succes eller fiasko gribe om sig.

Det er slet ikke utænkeligt, at vi engang i fremtiden vil se tilbage på andet halvår 2012 som det tidpunkt, hvor Microsofts historie tog en betydelig drejning.

Om det bliver i den ene eller anden retning, kan ingen i sagens natur endnu vide.

Læs også:

Her er Microsofts nye Windows 8 - alt er forandret

Sådan ser den næste version af Sharepoint ud

Her er Microsofts Office 2013 - sådan ser det hele ud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere