Artikel top billede

Microsoft satser alt på massevis af ny software

ComputerViews: Microsoft har kastet sig ud i en omfattende modernisering af en stribe af sine mest solgte produkter. De næste seks måneder bliver helt afgørende for selskabets fremtid.

Læs også:

Her er Microsofts nye Windows 8 - alt er forandret

Sådan ser den næste version af Sharepoint ud

Her er Microsofts Office 2013 - sådan ser det hele ud

ComputerViews: Da Microsoft i juni sidste år første gang løftede sløret for den version af Windows, der skulle efterfølge Windows 7, var det tydeligt, at der ville blive tale om en grafisk omkalfatring af de helt store.

Nu er Windows 8 så klar til at blive frigivet, og sammen med det nye og meget anderledes styresystem følger en stribe andre software-lanceringer, der læner sig op ad samme strategi, der ligger til grund for Windows 8.

Den nye generation af Microsoft-software skal favne både traditionelle pc'er og nye formfaktorer som tablet-pc'er med touch-navigation.

Samtidig er softwaren designet med udgangspunkt i, at nettet med dets cloud-tjenester er det naturlige omdrejningspunkt for den moderne digitale brugers liv.

Der er tale om en satsning af de helt store fra Microsofts side, og det er en satsning, der får betydning for softwaregiganten i lang tid fremover.

Bliver det en succes, kan pengene strømme ind, og Microsoft vil kunne fastholde og styrke sin dominerende position.

Bliver det en fiasko, vil konsekvenserne blive voldsomme og langvarige.

Windows 8 flagskibet for ny generation

Den største Microsoft-lancering i 2012 bliver naturligvis Windows 8, der udkommer i forbruger-versionen den 26. oktober.

Det er kernen i Microsofts univers og et produkt, der både i denne og tidligere versioner er helt afgørende for selskabets succes på verdensscenen.

At Windows 8 adskiller sig så markant fra forgængerne, er kun med til at øge kravet til succes.

Men også Windows Server, Office-pakken og Sharepoint er på vej i opdaterede udgaver, hvor touch-understøttelse og cloud er udgangspunktet.

"Vi har med denne version transformeret Office til at udnytte nogle af de samme design-koncepter og -principper, som vi har vist jer med Windows 8, Windows Phone og Metro. Dette er den mest ambitiøse release af Microsoft Office, som vi nogensinde har lavet," sagde Steve Ballmer under sin præsentation tidligere på sommeren.

Den nye Office-pakke skal sammen med cloudtjenesterne Office 365 og SkyDrive sikre, at Microsoft inden for produktivitet og samarbejde stadig er omdrejningspunktet for både den professionelle og privates digitale dagligdag.

Men her stopper lancerings-festen ikke.

Her er alle de andre Microsoft-nyheder

Til forbrugerne har Microsoft netop relanceret Hotmail i et nyt design og med et nyt navn, Outlook.com, der skal give Microsoft ny styrke i kampen mod Googles Gmail-tjeneste.

For virksomheds-kunderne er der udsigt til nye versioner af Exchange Server, Visual Studio og Lync i den kommende tid.

Microsofts Windows Phone-styresystem kommer også i en ny version 8, hvormed Microsoft sammen med partnerne skal forsøge at realisere de ambitioner for smartphone-styresystemet, man endnu ikke har nået rent markedsandelsmæssigt.

Og så er der selvfølgelig Microsofts hardware-produkter, der også er på trappernei nye versioner. Det drejer sig ikke bare om de kommende Surface-tablets med Windows 8, men også om en helt ny version af selskabet populære Xbox-spilkonsol.

Hatten af for Microsoft

Man må - uanset om man bryder sig om de designmæssige forandringer, der nu introduceres - tage hatten af for, at en software-supertanker som Microsoft formår at komme med så betydelige lancerings-nyheder inden for kerneprodukter som Windows og Office.

De nemmeste ville være blot at fortsætte med den formel, der allerede har vist sig yderst holdbar i teknologiske og kommercielle målestokke.

Men Microsoft ved, at man ikke kan tage noget som helst for givet i en it-industri, hvor konkurrencen er hård som stål og udviklingen hurtig som Usain Bolt.

Derfor satser selskabet med de forestående software-lanceringer.

2012 bliver afgørende for Microsoft

Men med de ambitiøse satsninger følger også en betydelig risiko.

Hvis masserne ikke køber det koncept, Windows 8 bygger på, vil også den nye Office-pakke komme til at lide. På den måde kan en succes eller fiasko gribe om sig.

Det er slet ikke utænkeligt, at vi engang i fremtiden vil se tilbage på andet halvår 2012 som det tidpunkt, hvor Microsofts historie tog en betydelig drejning.

Om det bliver i den ene eller anden retning, kan ingen i sagens natur endnu vide.

Læs også:

Her er Microsofts nye Windows 8 - alt er forandret

Sådan ser den næste version af Sharepoint ud

Her er Microsofts Office 2013 - sådan ser det hele ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere