Artikel top billede

Tablet-computere er vildt populære - men stadig meget langt fra pc'en

Tabletcomputerne har oplevet en massiv vækst i årets seneste tre måneder. Se, hvor meget der adskiller salget af tabletcomputere fra salget af traditionelle pc'er.

Læs også:
Pc'en får baghjul af Apples iPad allerede i år

Apples iPad 2 genantænder debatten om pc'ens død

25 millioner.

Så mange tabletcomputere er der blevet solgt på verdensplan i andet kvartal af 2012, viser nye tal fra IDC.

Det svarer til en vækst på 66 procent i forhold til samme tidspunkt i 2011, hvor 15 millioner af de populære tavlecomputere blev langet over disken i butikkerne.

Til sammenligning er salget af bærbare computere stagneret, og salget af desktop-pc'er er gået to procent tilbage i forhold til sidste års første seks måneder.

Apple-dominans

Ikke overraskende er Apples iPad den altdominerende tablet på markedet. 

Cupertino-virksomhedens markedsandel ligger på næsten 70 procent, mens Samsung på andenpladsen har sat sig på næsten 10 procent af markedet.

Dermed står de to elektronikgiganter, der lige nu slås om patenter ved retten i San Jose,  bag næsten otte ud af 10 tablets, der bliver sendt ud af butikkerne i dag.

Acer går massivt tilbage

Amazons Kindle har sat sig på fem procent, mens Asus indtager 3,4 procent af markedet.

Det går til gengæld ikke godt for Acer, der som den eneste leverandør af tablets har en negativ vækst. 

Den taiwanske elektronikgigant har i 2012 oplevet en tilbagegang i tabletsalget på næsten 40 procent og sidder nu på blot 1,5 procent af markedet i forhold til 4,2 procent i 2011.

Langt op til pc'en

Ifølge Anders Elbak, der er analysechef i IDC Danmark, vil tabletsalget fortsat buldre af sted, men det vil stadigvæk udgøre en betydelig mindre andel end det samlede pc-salg, når året slutter.

IDC's seneste prognoser siger, at der vil blive solgt 107 millioner tablets, som er 55 procent flere end sidste år. 

Pc-salget vil i forhold til 2011 stige med fem procent og lande på omkring 382 millioner, oplyser Anders Elbak til Computerworld.

Også smartphones oplever et markant øget salg.

I årets andet kvartal er der blevet solgt næsten 154 millioner smartphones. Det er 42 procent mere end i andet kvartal af 2011.

Læs også:
Pc'en får baghjul af Apples iPad allerede i år

Apples iPad 2 genantænder debatten om pc'ens død




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere