Artikel top billede

Tablet-computere er vildt populære - men stadig meget langt fra pc'en

Tabletcomputerne har oplevet en massiv vækst i årets seneste tre måneder. Se, hvor meget der adskiller salget af tabletcomputere fra salget af traditionelle pc'er.

Læs også:
Pc'en får baghjul af Apples iPad allerede i år

Apples iPad 2 genantænder debatten om pc'ens død

25 millioner.

Så mange tabletcomputere er der blevet solgt på verdensplan i andet kvartal af 2012, viser nye tal fra IDC.

Det svarer til en vækst på 66 procent i forhold til samme tidspunkt i 2011, hvor 15 millioner af de populære tavlecomputere blev langet over disken i butikkerne.

Til sammenligning er salget af bærbare computere stagneret, og salget af desktop-pc'er er gået to procent tilbage i forhold til sidste års første seks måneder.

Apple-dominans

Ikke overraskende er Apples iPad den altdominerende tablet på markedet. 

Cupertino-virksomhedens markedsandel ligger på næsten 70 procent, mens Samsung på andenpladsen har sat sig på næsten 10 procent af markedet.

Dermed står de to elektronikgiganter, der lige nu slås om patenter ved retten i San Jose,  bag næsten otte ud af 10 tablets, der bliver sendt ud af butikkerne i dag.

Acer går massivt tilbage

Amazons Kindle har sat sig på fem procent, mens Asus indtager 3,4 procent af markedet.

Det går til gengæld ikke godt for Acer, der som den eneste leverandør af tablets har en negativ vækst. 

Den taiwanske elektronikgigant har i 2012 oplevet en tilbagegang i tabletsalget på næsten 40 procent og sidder nu på blot 1,5 procent af markedet i forhold til 4,2 procent i 2011.

Langt op til pc'en

Ifølge Anders Elbak, der er analysechef i IDC Danmark, vil tabletsalget fortsat buldre af sted, men det vil stadigvæk udgøre en betydelig mindre andel end det samlede pc-salg, når året slutter.

IDC's seneste prognoser siger, at der vil blive solgt 107 millioner tablets, som er 55 procent flere end sidste år. 

Pc-salget vil i forhold til 2011 stige med fem procent og lande på omkring 382 millioner, oplyser Anders Elbak til Computerworld.

Også smartphones oplever et markant øget salg.

I årets andet kvartal er der blevet solgt næsten 154 millioner smartphones. Det er 42 procent mere end i andet kvartal af 2011.

Læs også:
Pc'en får baghjul af Apples iPad allerede i år

Apples iPad 2 genantænder debatten om pc'ens død
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere