Artikel top billede

Microsoft på vej med afløseren til Xbox 360-spilkonsollen

En jobannonce fra Microsoft, der blev trukket tilbage, har tilsyneladende afsløret, at Microsoft er på vej med en helt ny Xbox-spilkonsol.

Læs også:

Jubilæum: Magisk spillemaskine fylder 40 år

Computerworld News Service: Microsofts jobannoncer har lækket en del oplysninger på det seneste.

Først kom der nyt frem om den næste generation af Surface-pc'er og nu er der noget, der tyder på, at der inden for halvandet år udkommer en ny Xbox.

"I løbet af de næste 18 måneder vil Microsoft udsende nye versioner af alle vores væsentligste produkter heriblandt Windows (Klient, Server, Phone og Azure), Office og Xbox," stod der i en jobannonce, før Microsoft slettede den fra sit website til jobsøgning, Microsoft Careers.

Tidligere på ugen nævnte Brian Hall fra Microsoft også "en ny Xbox" som del af en bølge af kommende produkt-opdateringer, der også inkluderer Windows 8 og Windows Phone 8.

Microsoft PR forsøgte at bortforklare denne kommentar ved at hævde, at Hall blot talte om en softwareopdatering til Xbox 360.

Det passer med tidspunktet

Jobannoncen lader dog til at vedrøre hardwaren. Windows 8 og Office 15 vil blive tilgængelige meget tidligere end om 18 måneder, men hvis man skulle forestille sig noget større produkt fra Microsoft, der bliver tilgængelig om cirka 18 måneder, så passer en ny Xbox perfekt ind i billedet.

Den vil i så tilfælde sandsynligvis udkomme lige til julehandlen 2013.

Der er dog stadig kun meget få oplysninger tilgængelig om Microsofts næste Xbox.

Spilkonsollen vil ifølge visse rygter få Blu-Ray-afspiller og kræve internetforbindelse for at kunne afvikle spil.

Andre hævder, at den næste Xbox slet ikke vil have noget optisk drev eller at Microsoft vil udgive både en konsol i fuld størrelse samt en mindre set-top-boks, der skal konkurrer med Apple TV og Roku.

Under alle omstændigheder lyder det rimeligt med en tidshorisont på 18 måneder, især i lyset af at Nintendos Wii U vil udkomme senere i år, mens Sony angiveligt også arbejder på sin næste PlayStation.

Man skal dog ikke regne med, at Microsoft vil snakke alt for højt om det, så længe selskabet stadig forsøger at få solgt en masse Xbox 360'ere.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Jubilæum: Magisk spillemaskine fylder 40 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.