Artikel top billede

Microsofts nye direktør: Her er mine vigtigste opgaver

Interview: Foreløbig går det godt, men der er stadig plads til forbedring. Microsofts nye direktør har haft en måned til at lande i stillingen. Hør hvordan det går.

5. juli 2012 klokken 13.31 bragte Computerworld nyheden om magtskiftet i Microsoft.

Der er således gået en måned, siden Jørgen Bardenfleth forlod sin stilling som administrerende direktør til fordel for Niels Soelberg.

Jørgen Bardenfleth har siddet solidt på toppen af Microsoft i Danmark siden 2004, hvilket er meget lang tid i Microsoft-regi.

Det bliver er ni'er

Niels Soelberg, nu har du haft en måned til at få overblikket over dit nye job. Hvordan er det gået på en skala fra et til 10?

"Det bliver ni. Det er gået rigtigt godt, men der er stadig plads til forbedring," fortæller Niels Soelberg til Computerworld.

Hvad har du brugt tiden til?
"Der er to områder, som er blevet prioriteret.

Først og fremmest har jeg brugt tid på at holde uformelle samtaler med mine nye kollegaer for at få et indblik i, hvad de har af tanker og ideer.

Desuden er vi begyndt at se på den fremadrettede strategi for Microsoft, samt hvordan ledelsesgruppen skal stykkes sammen."

Hvilket fokusområde er det vigtigste i den strategiplan, som I arbejder på?

"Kommunikation er noget af det vigtigste. Vi har en masse nye produkter på vej med Windows 8 i spidsen, der skal formidles til partnere og kunder. Da jeg samtidig er ny på posten vil kommunikation mellem mig og kollegaerne også være vigtig," fortæller Niels Soelberg.

Hvor kommer vi til at opleve forskellen mellem Jørgen Bardenfleth og dig?

Jeg vil i stort omfang fortsætte det arbejde, der allerede er sat i gang, men der er naturligvis forskel. Jørgen (Bardenfleth, red.) har en teknisk baggrund. Det har jeg ikke," forklarer den nye direktør.

"Jeg er til gengæld meget stærk, når det kommer til tal."

Er du en hård nyser i forhold til den tidligere direktør?

Nej, det mener jeg absolut ikke. Jeg har stor tillid til folk, og stiller naturligvis krav. Men jeg har stor respekt for andres holdninger og ideer, og jeg er ikke en type, der gennemtvinger løsninger."

Hvor interesseret er du egentlig i teknologi?

"Jeg er meget interesseret i gadgets, men jeg må nok indrømme, at jeg aldrig bliver teknisk specialist, men det behøver jeg heller ikke. Der skal være en sund balance mellem forretningen og teknologien, og her føler jeg mig rigtig godt tilpas," siger Niels Soelberg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere