Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Omstridt site på benene igen efter stort cyber-angreb

Et af verdens mest omstridte whistleblower-sites er oppe at køre igen, efter det i en uge har været ramt af cyber-angreb.

Læs også:
Wikileaks i sort efter DDOS-angreb

Hackere fodrer Wikileaks med e-mails fra regering

Wikileaks-sladrehank bliver stillet for militær domstol

I omkring en uge har whistleblower-sitet Wikileaks været ramt af DDoS-angreb (distributed denial of service), men er nu tilbage ved normal drift.

Det skriver BBC på sin hjemmeside.

Talsmænd fra Wikileaks siger, at sitet har været oversvømmet med trafik på 10 gigabit per sekund, hvilket medførte, at hjemmesiden blev langsom og afvisende.

Desuden oplyser Wikileaks, at en gruppe kaldet 'Anti Leaks' har taget ansvar for angrebet.

Sådan blev Wikileaks nedlagt

DDoS er en velkendt angrebsmetode, som blandt andre flere medier i Danmark stødte ind i under Muhammedkrisen, hvor mediernes hjemmesider blev lagt ned på stribe. 

Ved hjælp af et program, som er spredt til adskillige andre maskiner på nettet, begynder hver maskine på én gang og i én uendelighed at forespørge samme internetadresse.

Dermed overbelaster forespørgslerne en internetserver i en sådan grad, at reelle forespørgsler til serveren ikke kan besvares i tide.

Trapwire forbindelse

Hos Wikileaks har man noteret sig, at angrebet startede kort tid efter, at e-mails var blevet lækket om overvågningen fra software-virksomheden Trapwire.

De lækkede e-mails fra Tapwire, der samler data fra forskellig overvågning til at forudsige mulige terrorangreb, blev fremskaffet i forbindelse med et hack af den amerikanske efterretningsvirksomhed, Stratfor.

"Yes, Wikileaks revealed a whole bunch of documents on #Trapwire, no, you can't read them easily, because of the current DDoS attack," tweeter Wikileaks blandt andet.

Læs også:

Wikileaks i sort efter DDOS-angreb

Hackere fodrer Wikileaks med e-mails fra regering

Wikileaks-sladrehank bliver stillet for militær domstol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.