Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan bliver it-chefen afgørende for firmaets succes

It-chefens evner er helt afgørende for, hvordan virksomheden klarer sig i fremtiden. Se her, hvordan du som it-chef skal fokusere for at komme til at blive en afgørende brik.

Computerworld News Service: Erhvervslivets it-afdelinger skal til at bevæge sig væk fra at være "teknologiske skatkamre" til i stedet at være "service-fabrikker, der producerer fleksible services, som folk er interesserede i at bruge," mener Chuck Hollis, der er vice president for global marketing CTO hos EMC.

"Missionen for it-afdelingerne har ændret sig. Mange it-afdelinger blev oprettet som et monopol."

I dag har erhvervsbrugerne ifølge Hollis dog alternativer og er villige til at punge ud for eksempelvis at få adgang til cloud-services.

It-afdelingen skal være leverandør

Derfor lyder hans råd til it-chefen: "Gør it-afdelingen til en konkurrencedygtig it-service-leverandør."

"Det handler ikke teknologi, men om at omstrukturere den måde, som vi producerer vores services på," siger Chuck Hollis.

Som it-afdeling har man mulighed for at gå fra at "være en omkostning til at skabe værdi for virksomheden," påpeger han.

"Der er data, der viser, at it-afdelingen i fremtiden vil tage ansvar for det forretningsmæssige forhold og skabe eller formidle services, der giver mening."

Men it-afdelingerne bliver ifølge Hollis nødt til at konkurrere som service-leverandører med konkurrencedygtige priser og levere nye projekter hurtigt "uden de typiske seks måneder, 60 medarbejdere og seks millioner dollar."

Du er i en konkurrence-situation

Han fremhæver, at der findes masser af konkurrencedygtige service-leverandører, og dem er it-afdelingerne nødt til at sammenligne sig selv med.

"Det kan være, du samarbejder med dem eller det kan være, du konkurrerer med dem," siger han.

"Der bør dog være en sund spænding mellem produktion og forbrug ligesom i enhver anden økonomisk model," lyder hans vurdering.

Drivkraft for forandring

Hollis mener, at it-chefen også selv er nødt til at gennemgå en forandring og se sig selv som "forandringsagent."

"It-afdelingen som formidler af services, det er et perspektiv, der kræver en meget anden form for it-chef," siger han.

Dette kræves der af den moderne it-chef

Samtidig er man som it-chef nødt til at overveje hvilke nye kompetencer, der kræves i takt med, at it-afdelingen bevæger sig mod virtualisering og cloud-services.

Det drejer sig om alt fra cloud-arkitekter og cloud-administratorer til sikkerhedseksperter.

"Datacenteradministration indebærer noget helt andet i et cloud-miljø," siger han.

"Der har aldrig været et bedre tidspunkt at arbejde med it. Vores industri er ved at forandre sig til en informationsøkonomi og du har som it-chef alle muligheder for at bevæge dig fra baglokalet til bestyrelseslokalet."

"Sørg for at understrege, hvordan it kan hjælpe virksomheden med at tage de rigtige beslutninger for at få fremgang i denne nye digitale verden," foreslår han.

Fremtidsforsker Tim Longhurst mener, at det er afgørende for it-chefer, at de "ser på, hvordan verden er ved at ændre sig, og hvilke muligheder det giver."

Teknologi er ofte løsningen

Store udfordringer, der ikke blev løst af tidligere generationer, kan nu løses ved hjælp af teknologi, påpeger Longhurst, som også talte ved EMC Forum.

For it-chefen handler det ikke længere om at reducere omkostningerne, men om at "være visionær," at forestille sig hvordan verden kunne være ved hjælp af ny teknologi.

"Hvad sker der ude i verden, hvad er mulighederne? Vi forstår teknologien, derfor er vi nødt til at være de visionære i vores organisationer. Forandringen sker ikke uden vores output."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.