Artikel top billede

Fra venstre: Kim Thrysøe, Thomas Jørgensen og Bo Finnerup Madsen. Foto: Privatfoto.

Hollandsk kæmpe køber tre glade datalogers it-firma

Tre dataloger stiftede dansk softwarehus. Efter vilde vækstal sælger de nu selskabet til hollandsk gigant.

De tre datalog-uddannede stiftere af Atira, Kim Thrysøe, Thomas Jørgensen og Bo Finnerup Madsen, er glade nordjyder lige nu.

De har netop solgt deres selskab til en hollandsk gigant på sit område.

På et lille årti har iværksætterne nemlig banket et selskab op, der i dag har en omsætning på 23,3 millioner kroner og et overskud på 6,3 millioner kroner.

Alene de sidste tre år har overskuddet før skat været på 17 millioner kroner.

Nu er selskabet netop blevet solgt til det hollandske selskab, Elsevier, der i modsætning til Atiras omkring 30 ansatte har 7.000 ansatte på verdensplan.

Salgsprisen offentliggøres ikke, men angiveligt skulle Atiras produkt Pure have et godt potentiale på endnu flere markeder.

Udlandseventyr i vente

Atira udviklerit-systemer, der skal holde styr på blandt andet videnskabelige projekter.

Kunderne tæller, ifølge selskabet, alle de danske universiteter, men også britiske King's College London, University of Edinburgh og University of Birmingham og finske University of Helsinki.

Mere end halvdelen af omsætning kommer fra eksport

Men nu skal produkterne endnu mere ud i verden.

Fortsætter i selskabet

Hvorfor valgte i overhovedet at sælge?

Medstifter: Derfor solgte vi selskabet

"Baggrunden for at sælge var, at vi rendte ind i nogle folk som ville det samme som os, og som værdsatte den måde vi arbejder og gør tingene på. Samtidig kunne vi se dem bringe en global tilstedeværelse med det samme, som ville være svær for os at bygge op selv," svarer direktør Thomas Jørgensen fra Atira.

Selvom de tre stiftere og yderligere to medarbejdere, der var trådt ind som partnere, nu sælger deres aktier, så bliver de i selskabet.

"Alle mand fortsætter i selskabet og vores Aalborg-kontor skal forsætte som et teknisk stærk udviklings-hub i Elsevier," forklarer han om tilknytningen til den hollandske virksomhed.

Kan fokusere på det vigtigste

Nu kan datalogerne og medarbejderne koncentrere sig om det, de brænder for, "nemlig at lave noget rigtig god software".

Andre kan så hjælpe med at rulle det ud på verdensplan, forklarer direktøren.

"Så selvom det er specielt at aflevere noget, som man har bygget helt fra bunden, så føles det helt rigtigt, og vi ser alle frem til de udfordringer, der venter os nu," forklarer han.

Har klaret sig på egen hånd

Selskabet er i øvrigt båret frem uden hjælp af venture kapital.

"Vi har hele tiden haft det som en mission, at vi ville finansiere det selv. Faktisk har vi aldrig haft en kassekredit i selskabets historie, så det er virkelig selvfinansieret," forklarer Thomas Jørgensen.

Han påpeger samtidigt, at det ikke kræver "meget mere end sund fornuft at bygge en virksomhed op på den måde, og jeg håber, at vi kan inspirere andre til at gøre det samme".

Overskuddene er da også løbet ind år efter år. De sidste tre års overskud har som nævnt været 17 millioner kroner før skat.

Tilgangen for datalogerne har været en "meget stærkt teknisk forankret".

"Vi er tre dataloger, der har stiftet selskabet, og det har hele tiden været vores ambition at knuse de udfordringer, vi render ind i med begavet brug af teknologi fremfor en mere naiv skalering med flere folk," forklarer Thomas Jørgensen om succesen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.