Tegning: Steve Woods.

Sådan strammer offentlige chefer op på it-fronten

Offentlige chefer involveret i it-projekter skal belønnes, hvis de formår at spare penge. Sådan lyder et blandt flere forslag for at motivere offentlige chefer til it-forståelse.

Læs også:

Rapport: Offentlige chefer er digitalt inkompetente

Sådan bliver du en dygtig it-chef i det offentlige

Det Digitale Råd har i et nyligt publiceret debatoplæg angivet, at det kniber med it-kompetencerne hos cheferne i den offentlige sektor.

Dermed går Danmark som nation potentielt glip af store effektiviserings- og besparelsespotentialer, mener rådet.

Udover kritikken har rådets tre sideordnende medlemmer, KMD-direktør Lars Monrad-Gylling, Microsofts strategy director, Jørgen Bardenfleth, og TDC-direktør Martin Lippert, dog også tre konkrete forslag til, hvordan offentlige chefer kan blive mere it-kompetente.

Forslag 1: Få en uddannelse
Det Digitale Råd mener, at offentlige lederstillinger bør gentænkes i en egentlig ledelsesreform, der går på tværs af forvaltningsniveauer og faggrupper i den offentlige sektor.

Første forslag til reformen går på, at offentlige chefer skal uddannes bedre i, hvad rådet kalder Det Digitale Lederakademi.

"Det Digitale Lederakademi skal udbyde en grunduddannelse i digital ledelse rettet mod nye offentlige ledere. Samtidig skal akademiet give retning og indhold til mere specialiserede uddannelsesforløb inden for digitalisering, som efterfølgende udbydes af tredjepart," lyder det fra rådets rapport.

"Øremærker man bare én procent af de 2,8 milliarder kroner, der årligt anvendes af offentlige myndigheder på efteruddannelse, vil der skønsmæssigt kunne uddannes 500 til 1.000 offentlige digitale ledere årligt," vurderer Det Digitale Råd.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Margrethe Vestager ramte ikke Google der, hvor det for alvor gør ondt. Men hun kan nå det endnu
ComputerViews: Googles aktionærer havde blot et skuldertræk til overs for EU's rekordstore bøde på 32 milliarder kroner. Her er en række bud på, hvad EU kan gøre, hvis Google og andre tech-giganter skal rammes, hvor det for alvor gør ondt.
Computerworld
Google svarer igen på Vestagers rekordbøde: Truer med at tage betaling for Android
Google kan begynde at tage penge for Android, der indtil nu har været gratis. Den trussel kommer fra Google i kølvandet på selskabets 32 milliarder-store bøde fra EU.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.