Artikel top billede

Lenovo: Kan tæve Microsofts Surface ud af banen

Den kinesiske pc-producent er overbevist om, at den kan levere bedre hardware end Microsoft.

Computerworld News Service: Lenovo er ikke det mindste bekymret på grund af Microsofts nye tablet, Surface.

Lenovos topchef mener, at den kinesiske pc-producent til hver en tid vil kunne levere bedre hardware end sine konkurrenter - heriblandt Microsoft.

"De (Microsoft, red.) er stærke med hensyn til software, men jeg tror ikke, de kan levere verdens bedste hardware. Det kan Lenovo," lyder det topchef for Lenovo, Yang Yuanqing.

"Vi er ikke begejstrede for, at Microsoft nu kommer med denne hardware, men for os er det bare endnu en konkurrent," tilføjer han.

Acer: Dårligt for økosystemet
Tidligere på måneden udtalte topchefen for den konkurrerende pc-producent Acer, at hans virksomhed er imod, at Microsoft sælger sin Surface-tablet, hvilket han mener, vil være skidt for branchens økosystem.

Microsoft har indtil nu i høj grad benyttet sig af pc-producenterne til at få sine Windows-produkter ud til forbrugerne via producenternes bærbare og stationære.

Men ved den kommende lancering af Windows 8 har softwaregiganten besluttet at sælge sin egen tablet, Surface, med det nye styresystem.

Denne tablet vil således konkurrere direkte med produkter fra Microsofts hardwarepartnere.

Det rygtes desuden, at en udgave af Microsofts Surface vil blive solgt til kun 199 dollar, hvilket direkte omregnet er i omegnen af 1.200 kroner.

Lenovos topchef bemærker dog: "For at sige det ligeud så er vi ikke så bekymrede med hensyn til Surface."

"Vi tror stadig på os selv. Vi leverer langt bedre hardware end vores konkurrenter heriblandt Microsoft," siger han.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra Microsoft. Windows 8 og Surface vil efter planen blive lanceret 26. oktober.

Læs også:

Rygte: Så billig bliver Microsofts Surface-tablet-pc.

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet.

Her er Microsofts første tablet-pc i eget navn: 'The Surface'.

Se alle detaljer om den nye Microsoft tablet-pc.

Oversat af Thomas Bøndergaard
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere