Undersøgelse: Du betaler vild overpris for din outsourcing

Mange danske virksomheder betaler meget mere for nøjagtigt samme outsourcing-ydelse end de øvrige, viser ny undersøgelse.

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.

Mens priserne på intelligent jern i form af servere og storage fortsat falder, sker der sjældent det helt store prisfald fra danske outsourcing-leverandører, som typisk binder sine kunder i tre årige driftsaftaler.

Det mener direktør Henrik Zangenberg fra it-rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company.

Han har analyseret 40 danske virksomheders outsourcing-kontrakter og holdt aftalerne op i mod de nyeste udbudspriser på den eksterne it-drift.

Fem milliarder i overpris
Zangenberg & Companys benchmark-analyser har vist, at danske firmaer i gennemsnit betaler en overpris på mellem 25 procent og 30 procent på et outsourcingmarked, som it-analysehuset IDC vurderer til at ligge i omegnen af 17 milliarder kroner - heraf halvdelen på mere eller mindre komplette driftsaftaler.

Det vil sige, at op mod fem milliarder kroner ifølge Henrik Zangenberg er ren overpris på det danske outsourcing-marked,

"Vores bud er, at danske virksomheder samlet betaler et par milliarder for meget på deres it-outsourcing-aftaler grund af dårlig forhandling," fortæller han til Computerworld.

Skræddersyede idioter
Henrik Zangenberg har efter en fortid hos blandt andre IBM og analysehuset Gartner slået sig på salg af benchmark-analyser af virksomheders eksterne it-drift

Han forklarer, at virksomhedens analysearbejde består i, at it-outsourcingaftalerne bliver målt på 500 sammenligningspunkter.

Dog bliver eksempelvis aftaler med en garanteret oppetid på over 99,9 procent ikke medtaget, ligesom andre afvigende faktorer forsvinder ud af benchmark-undersøgelsen, så "æbler og pærer bliver sammenlignet med æbler og pærer".

På baggrund af sine benchmark-analyser fælder Henrik Zangenberg en ganske opsigtsvækkende konklusion:

"Outcourcing er langt hen ad vejen hyldevarer. Du er idiot, hvis du køber outsourcing og insisterer på skræddersyede løsninger. Ethvert selskab skal tilstræbe at købe hyldevarer," siger han og fortsætter:

"Leverandørerne ved selvfølgelig det her, men for kunderne er det som regel en kæmpe overraskelse."

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Danske Spil i stor it-oprustning: Vil købe udviklere og konsulenter for op mod 125 millioner kroner
Over fire år vil Danske Spil med en ny rammeaftale sikre at kunne købe it-udviklere og -konsulenter inden for en lang række områder for op imod 125 millioner kroner.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.