Artikel top billede

Undersøgelse: Du betaler vild overpris for din outsourcing

Mange danske virksomheder betaler meget mere for nøjagtigt samme outsourcing-ydelse end de øvrige, viser ny undersøgelse.

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.

Mens priserne på intelligent jern i form af servere og storage fortsat falder, sker der sjældent det helt store prisfald fra danske outsourcing-leverandører, som typisk binder sine kunder i tre årige driftsaftaler.

Det mener direktør Henrik Zangenberg fra it-rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company.

Han har analyseret 40 danske virksomheders outsourcing-kontrakter og holdt aftalerne op i mod de nyeste udbudspriser på den eksterne it-drift.

Fem milliarder i overpris

Zangenberg & Companys benchmark-analyser har vist, at danske firmaer i gennemsnit betaler en overpris på mellem 25 procent og 30 procent på et outsourcingmarked, som it-analysehuset IDC vurderer til at ligge i omegnen af 17 milliarder kroner - heraf halvdelen på mere eller mindre komplette driftsaftaler.

Det vil sige, at op mod fem milliarder kroner ifølge Henrik Zangenberg er ren overpris på det danske outsourcing-marked,

"Vores bud er, at danske virksomheder samlet betaler et par milliarder for meget på deres it-outsourcing-aftaler grund af dårlig forhandling," fortæller han til Computerworld.

Skræddersyede idioter

Henrik Zangenberg har efter en fortid hos blandt andre IBM og analysehuset Gartner slået sig på salg af benchmark-analyser af virksomheders eksterne it-drift

Han forklarer, at virksomhedens analysearbejde består i, at it-outsourcingaftalerne bliver målt på 500 sammenligningspunkter.

Dog bliver eksempelvis aftaler med en garanteret oppetid på over 99,9 procent ikke medtaget, ligesom andre afvigende faktorer forsvinder ud af benchmark-undersøgelsen, så "æbler og pærer bliver sammenlignet med æbler og pærer".

På baggrund af sine benchmark-analyser fælder Henrik Zangenberg en ganske opsigtsvækkende konklusion:

"Outcourcing er langt hen ad vejen hyldevarer. Du er idiot, hvis du køber outsourcing og insisterer på skræddersyede løsninger. Ethvert selskab skal tilstræbe at købe hyldevarer," siger han og fortsætter:

"Leverandørerne ved selvfølgelig det her, men for kunderne er det som regel en kæmpe overraskelse."

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere