Undersøgelse: Du betaler vild overpris for din outsourcing

Mange danske virksomheder betaler meget mere for nøjagtigt samme outsourcing-ydelse end de øvrige, viser ny undersøgelse.

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.

Mens priserne på intelligent jern i form af servere og storage fortsat falder, sker der sjældent det helt store prisfald fra danske outsourcing-leverandører, som typisk binder sine kunder i tre årige driftsaftaler.

Det mener direktør Henrik Zangenberg fra it-rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company.

Han har analyseret 40 danske virksomheders outsourcing-kontrakter og holdt aftalerne op i mod de nyeste udbudspriser på den eksterne it-drift.

Fem milliarder i overpris
Zangenberg & Companys benchmark-analyser har vist, at danske firmaer i gennemsnit betaler en overpris på mellem 25 procent og 30 procent på et outsourcingmarked, som it-analysehuset IDC vurderer til at ligge i omegnen af 17 milliarder kroner - heraf halvdelen på mere eller mindre komplette driftsaftaler.

Det vil sige, at op mod fem milliarder kroner ifølge Henrik Zangenberg er ren overpris på det danske outsourcing-marked,

"Vores bud er, at danske virksomheder samlet betaler et par milliarder for meget på deres it-outsourcing-aftaler grund af dårlig forhandling," fortæller han til Computerworld.

Skræddersyede idioter
Henrik Zangenberg har efter en fortid hos blandt andre IBM og analysehuset Gartner slået sig på salg af benchmark-analyser af virksomheders eksterne it-drift

Han forklarer, at virksomhedens analysearbejde består i, at it-outsourcingaftalerne bliver målt på 500 sammenligningspunkter.

Dog bliver eksempelvis aftaler med en garanteret oppetid på over 99,9 procent ikke medtaget, ligesom andre afvigende faktorer forsvinder ud af benchmark-undersøgelsen, så "æbler og pærer bliver sammenlignet med æbler og pærer".

På baggrund af sine benchmark-analyser fælder Henrik Zangenberg en ganske opsigtsvækkende konklusion:

"Outcourcing er langt hen ad vejen hyldevarer. Du er idiot, hvis du køber outsourcing og insisterer på skræddersyede løsninger. Ethvert selskab skal tilstræbe at købe hyldevarer," siger han og fortsætter:

"Leverandørerne ved selvfølgelig det her, men for kunderne er det som regel en kæmpe overraskelse."

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.