Undersøgelse: Du betaler vild overpris for din outsourcing

Mange danske virksomheder betaler meget mere for nøjagtigt samme outsourcing-ydelse end de øvrige, viser ny undersøgelse.

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.

Mens priserne på intelligent jern i form af servere og storage fortsat falder, sker der sjældent det helt store prisfald fra danske outsourcing-leverandører, som typisk binder sine kunder i tre årige driftsaftaler.

Det mener direktør Henrik Zangenberg fra it-rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company.

Han har analyseret 40 danske virksomheders outsourcing-kontrakter og holdt aftalerne op i mod de nyeste udbudspriser på den eksterne it-drift.

Fem milliarder i overpris
Zangenberg & Companys benchmark-analyser har vist, at danske firmaer i gennemsnit betaler en overpris på mellem 25 procent og 30 procent på et outsourcingmarked, som it-analysehuset IDC vurderer til at ligge i omegnen af 17 milliarder kroner - heraf halvdelen på mere eller mindre komplette driftsaftaler.

Det vil sige, at op mod fem milliarder kroner ifølge Henrik Zangenberg er ren overpris på det danske outsourcing-marked,

"Vores bud er, at danske virksomheder samlet betaler et par milliarder for meget på deres it-outsourcing-aftaler grund af dårlig forhandling," fortæller han til Computerworld.

Skræddersyede idioter
Henrik Zangenberg har efter en fortid hos blandt andre IBM og analysehuset Gartner slået sig på salg af benchmark-analyser af virksomheders eksterne it-drift

Han forklarer, at virksomhedens analysearbejde består i, at it-outsourcingaftalerne bliver målt på 500 sammenligningspunkter.

Dog bliver eksempelvis aftaler med en garanteret oppetid på over 99,9 procent ikke medtaget, ligesom andre afvigende faktorer forsvinder ud af benchmark-undersøgelsen, så "æbler og pærer bliver sammenlignet med æbler og pærer".

På baggrund af sine benchmark-analyser fælder Henrik Zangenberg en ganske opsigtsvækkende konklusion:

"Outcourcing er langt hen ad vejen hyldevarer. Du er idiot, hvis du køber outsourcing og insisterer på skræddersyede løsninger. Ethvert selskab skal tilstræbe at købe hyldevarer," siger han og fortsætter:

"Leverandørerne ved selvfølgelig det her, men for kunderne er det som regel en kæmpe overraskelse."

Læs også: Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.