Artikel top billede

Kapitalfond tæt på at købe KMD for gigantisk beløb

Stor udenlandsk kapitalfond vil købe KMD.

Læs også: Så guldrandet en investering er KMD.

Den amerikanske kapitalfond Advent International er tæt på at købe en af Danmarks største it-virksomheder, KMD, for et beløb i nærheden af syv milliarder kroner, skriver Børsen.

KMD ejes i dag af den svenske kapitalfond EQT og ATP, der ejer henholdsvis 85 procent og 15 procent af selskabet.

Ifølge Børsen er parterne 'langt inde' i forhandlingerne om et salg af selskabet, og det skulle kun være et spørgsmål om uger, inden købet falder helt på plads og bliver offentliggjort.

Anden køber blev vraget

Der har tidligere været en anden køber inden i billedet, nemlig kapitalfonden Nordic Capital, der også i 2008 forsøgte at overtage selskabet, men dengang missede chancen til fordel for den nuværende ejer, EQT.

Ifølge Børsen var Nordic Capital længe den foretrukne køber.

Forhandlingerne gik imidlertid i vasken tæt på det tidspunkt, hvor købet ellers skulle meldes ud til offentligheden - ifølge Børsen fordi Nordic Capital gik for meget i detaljer i due diligence-perioden.

Det banede vejen for Advent International.

Hverken KMD, ATP eller EQT ønsker at kommentere Børsens oplysninger.

Læs også: Så guldrandet en investering er KMD.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere