Artikel top billede

Folketinget var på nippet til retssag mod CSC efter Polsag

Finansudvalget gav minister mandat til et juridisk retsopgør med CSC i kølvandet på Polsag-skandalen.

Der blev ikke kun raslet med sablerne i kølvandet på Polsag-skandalen, hvor et spritnyt it-system til politiet blev kasseret.

Et aktstykke afslører nemlig, at der på ingen måde var tale om bluff fra statens side, når det gjalt en mulig retssag.

Således står der i aktstykket, at Folketingets finansudvalg allerede i februar 2012 gav justitsminister Morten Bødskov (S) grønt lys til en mulig retssag.

"Finansudvalget understreger og tilskynder til, at ministeren skal gøre, hvad der er muligt for at varetage statens interesser bedst muligt i den foreliggende sag, herunder også såfremt dette inkluderer en eventuel retssag," står der i aktstykket.

Kammeradvokat: Bedst med forlig
Imidlertid endte sagen med et forlig, hvor CSC måtte punge ud med værdier for hundrede af millioner kroner.

I øvrigt fremgår det af samme aktstykke, at Kammeradvokaten vurderer at statens ikke kunne have opnået et bedre resultatet ved at tage en retssag, fremfor at indgå det pågældende forlig.

Forliget kan du læse meget mere om her.

CSC: Politiet ville stoppe
Hos CSC har man følgende kommentar til de nye oplysninger:

"Man kan altid diskutere størrelsen og omfanget af et forlig, hvor det som i dette tilfælde var rigspolitiet der ønskede at stoppe projektet. Et forlig skal vurderes i sammenligning med omkostningerne og ulemperne ved en retlig afgørelse."

"Polsag Forliget skal ses som et udtryk for, at begge parter har været deres ansvar bevidst, og har ønsket at indgå et forlig, der er fair for alle parter. Med forliget er sagen afsluttet, og vi kan komme videre med det gode samarbejde vi har med rigspolitiet," udtaler Nordisk Direktør, Public Sector, Jens Schmidt, CSC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere