Artikel top billede

Vestas-nedskæringer rammer it-ansatte

Farvel til 1.400 ansatte i vindmøllegiganten rammer også it-afdelingen.

Danmarks store vindmølleproducent er ikke færdig med at gennemføre afskedigelser, der skal forsøge at bringe den økonomisk ramte virksomhed på vingerne igen.

Vestas har annonceret, at der det kommende år vil blive nedlagt 1.400 stillinger. Det vil ifølge epn.dk bringe det samlede antal fyrede op på cirka 3.700 mennesker.

Vestas har små 600 it-folk ansat i selskabets store it-afdeling, som du kan læse mere om her.

Torsdag vil de ansatte i Vestas IT blive klogere på deres skæbne, oplyser CIO Torben Bonde til Computerworld.

Torben Bonde, kan du be- eller afkræfte, at der skal fyres it-folk i morgen i Vestas?

"Egentlige fyringer skal følge de generelle regler omkring massefyringer og sker først, når repræsentanter fra medarbejderne har været involveret," lyder det fra Torben Bonde.

Han meddeler dog, at der ikke vil finde fyringer sted torsdag, hvor selskabets it-ansatte vil blive informeret om, hvordan Vestas IT vil håndtere situationen.

Der skal skæres

Men vil der ske nedskæringer i it-afdelingen?

"Ja, der vil ske nedskæringer også i it-afdelingen, som der sker i resten af Vestas. Hvor meget og hvornår, det ved jeg faktisk ikke engang jeg endnu. Det en del af en generel tilgang til situationen. Hele Vestas kører den samme proces."

Ved du, hvor meget du skal spare?

"Ja, jeg ved godt, hvad jeg går efter, og jeg har en række ideer til, hvordan vi gør det."

Hvor meget skal du spare?

"En ting er kroner og ører, en anden er antal hoveder. Du får mig ikke til at sige et specielt tal. Jeg må ikke sige det, hvis jeg kendte det. Det ville være en overtrædelse af reglerne (om massefyringer, red.), hvis jeg nævner noget som helst."

"Det er en proces, vi ikke er færdige med. Vi har et ide-katalog, og det har nogle head counts, og så er det op til forretningen at sige, hvilke af de ideer, de er med på. Nogle af idéerne vil jo betyde ændring af de services, forretningen får i dag."

Bestræber du dig på, at der skal afskediges så få som muligt?

"Nej, det kan man ikke sige. Jeg bestræber mig på at finde det, der giver den mest optimale service til forretningen, samtidig med det har den størst mulige impact på cost. Det er mit job. Det er ikke mit job, at der skal være x-antal medarbejdere i it-afdelingen. Jeg skal optimere den cost base, vi har, til at give mest mulig service til firmaet."

Hvilke områder er mest udsat?

"Det vil jeg gerne vente med at fortælle til i morgen. Da vil jeg fortælle medarbejderne, hvilke prioriteringer, vi har. Hvad vi vil fokusere på, og hvad vi ikke vil fokusere på. Det skal de helst have fra mig og ikke ved at læse det på internettet."

Bliver I væsentligt færre?

"Jeg har ikke regnet procenten ud. Men vi har siden 2010 været i en proces, hvor vi gradvis har trimmet vores organisation. It-afdelingen var på over 800 mand dengang, og i den mellemliggende periode har vi centraliseret forskellige områder og har 25-30 procent færre ansatte i dag, end da vi var flest."

Vestas forventer at spare små 1,87 milliarder kroner på nedskæringerne og bringe organisationen ned på cirka 19.000 ansatte ved årets udgang.

Læs også:

Vestas CIO: It-ledelse er som en tenniskamp med 10 modstandere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.