Telenor: Derfor bør myndigheder straks gribe ind mod TDC

Man bør straks og omgående gribe ind mod TDC, mener konkurrenten Telenor.

Læs også:

Magtfuld styrelse griber ind over for TDC.

Sådan reagerer TDC mod indgreb mod selskabet.

Telenor og TDC i slagsmål om bredbåndspriser
.

Det vækker stor glæde i konkurrenten Telenors lejr, at Erhvervsstyrelsen nu, efter flere års opråb, står klar med et nyt indgreb over for TDC som følge af en stor analyse af konkurrencesituationen på bredbåndsmarkedet.

"Vi mener, at analysen taler sit meget tydelige sprog. Den viser meget klart, at TDC ikke levner sine konkurrenter mulighed for at drive en rentabel forretning på bredbåndsområdet," lyder det fra Telenors juridiske direktør Nicholai Kramer-Pfeiffer.

Mens TDC kalder indgrebet unødvendigt, håber Nicholai Kramer-Pfeiffer bare på, at der hurtigt kommer handling bag Erhvervsstyrelsens konklusioner.

"Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en god og meget gennemarbejdet analyse, men vi er selvfølgelig meget optaget af, at de problemer, der er konstateret, bliver løst med det samme. De kan i vores optik ikke få lov til at stå ubehandlet frem til 2014," siger han.

Det sker med henvisning til, at en del af Erhvervsstyrelsens nye instrumenter først bliver taget i brug om halvandet år, da det ifølge Styrelsen kræver omsætningstal for et helt år, altså 2013, fra TDC.

Han fortsætter derfor:

"Hvis man har konstateret reelle konkurrencemæssige problemer med den prissætning, som TDC anvender, er det selvfølgelig i vores optik uacceptabelt, at det ikke bliver håndteret straks, og det er vi selvfølgelig meget optaget af."

Mens Erhvervsstyrelsen selv mener, at de har løbende har gjort, hvad de kunne, for at sikre konkurrencen, virker Telenor ikke voldsomt imponeret over hastigheden.

"Jeg mener, vi skal tilbage til efteråret 2007, første gang vi opfordrede Erhvervsstyrelsen til at lave denne form for analyse, så det da ikke sådan, at vi har fået blæst håret af med den hastighed, analysen er kommet med. Men når den nu er her, synes vi, det er et godt og grundigt stykke arbejde med de rigtige konklusioner."

Læs også:

Magtfuld styrelse griber ind over for TDC.

Sådan reagerer TDC mod indgreb mod selskabet.

Telenor og TDC i slagsmål om bredbåndspriser
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.