Artikel top billede

Sådan vil mobilfirmaer forbedre din smartphone-gps

Din smartphone-gps er alt for dårlig, og det skal der gøres noget ved.

Computerworld News Service: Nokia, Samsung Electronics, Sony og Qualcomm går sammen i organisaitonen In-Location Alliance, der vil arbejde for at forbedre nøjagtigheden af positionerings-services til indendørs anvendelse.

Indendørs-positionering er det seneste nye inden for mobil-tjenester.

Det er i dag ikke altid muligt at bruge sin smartphone til at finde vej i et storcenter eller en stor sportsarena, fordi der ofte ikke er GPS-dækning.

Lavt strømforbrug

Udover forbedring af nøjagtigheden i positionering sådanne steder vil In-Location Alliance også prioritere lavt strømforbrug og at gøre teknologien både let at implementere og at anvende, skriver selskaberne i en fælles pressemeddelelse.

De primære underliggende teknologier vil være Bluetooth 4.0 og Wi-Fi.

Disse teknologier er allerede til stede i stort set alle mobile enheder og er derfor et godt udgangspunkt for disse bestræbelser.

Der vil blive søsat pilotprojekter i løbet af i år, mens integration i smartphones og andre mobile enheder samt de første kommercielle forbrugerorienterede anvendelser vil dukke op i løbet næste år.

Mange nye muligheder

I takt med at indendørs-positionering bliver mere nøjagtig, vil det åbne døre for nye services.

Til forbrugere kan det inkludere muligheden for at modtage retningsanvisninger til relevante produkter og tilbud i butikker i nærheden eller dynamisk vejvisning i realtid inden i en bygning med det formål at finde hen til en given ven, foreslås det i pressemeddelelsen.

In-Location Alliance har på nuværende tidspunkt 22 medlemmer.

De resterende 18 er: Broadcom, CSR, Dialog Semiconductor, Eptisa, Geomobile, Genasys, Indra, Insiteo, Nomadic Solutions, Nordic Semiconductor, Nordic Technology Group, NowOn, Primax Electronics, RapidBlue Solutions, Seolane Innovation, TamperSeal, Team Action Zone og Visioglobe.

Visse store spillere på området mangler dog. Det gælder ikke mindst Apple og Google, der begge har en stor interesse i services inden for geografisk placering herunder indendørs-navigation.

Tidligere i år lancerede Google for eksempel Maps Floor Plan Marker til Android. Denne services er stadig beta, men har ifølge Google som formål at vise brugerne deres indendørs-position med en højere nøjagtighed.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere