Artikel top billede

Det kommer Apples patentsejr over Samsung til at betyde

Samsungs store nederlag til Apple i storstilet patentsag får konsekvenser på flere måder. Se dem her.

Computerworld News Service: På en måde er dommen mod Samsung i patentsagen med Apple ikke så afgørende. Skadeserstatningen - i omegnen af seks milliarder kroner - er under halvdelen af, hvad Apple oprindeligt gik efter.

Og det er ikke et beløb, der kommer til at ruinere Samsung:

Den koreanske producent tjente næsten 27 milliarder kroner i det seneste juni-kvartal. Heraf kom 63 procent fra mobilforretningen.

Så dette erstatningsbeløb udgør cirka halvdelen af et enkelt kvartalsresultat fra selskabets mobilforretning. (Det kan dog nå at ændre sig: Dommeren har stadig mulighed for at tredoble beløbet af Apples tilkendte skadeserstatning.)

Ældre produkter

Herudover er det ud af de produkter, som ifølge juryens kendelse krænker Apples patenter, kun Nexus S 4G og T-Mobile Galaxy S II, der stadig er i handlen.

Samsungs andre aktuelle produkter skulle være på den sikre side på grund af designændringer efter Galaxy S II.

Disse ændringer blev sandsynligvis foretaget præventivt for netop at beskytte Samsung mod søgsmål som dette, som Apple indgav i april 2011.

Mange af de patentkrænkelser, som juryen refererede til i kendelsen fredag, drejer sig om elementer i brugergrænsefladen TouchWiz, der stort set ikke længere anvendes.

Tænk nyt eller få smæk

Det er ikke sikkert, at det sidste ord i sagen er sagt med kendelsen fredag, da Samsung har mulighed for at appellere.

Men selvom konsekvenserne for Samsung ikke er så store på kort sigt, så kan denne kendelse få drastiske konsekvenser på længere sigt.

For eksempel fastslår kendelsen ikke blot, at Samsung har krænket Apples patenter, men også at Apples patenter er retsgyldige.

Læs også: Dom: Samsung skal betale milliard-erstatning til Apple.

Derfor bør konkurrenter ryste i bukserne

Det bør fungere som en advarsel for Samsung og andre producenter af smartphones: Hold jer væk fra alt, der tilnærmelsesvis ligner et Apple-design.

"Apple har allerede leveret et stærkt budskab ved ikke blot at gå efter Samsung," siger brancheanalytiker Tim Bajarin.

"Samsung og andre producenter er som minimum nødt til at tænke sig om en ekstra gang med hensyn til ting som ikoner og andre designelementer. Google må være meget bekymret på grund af denne kendelse."

Design skal gåes efter i sømmene

Analytiker Michael Gartenberg fra Gartner har en lignende pointe i et tweet efter kendelsen:

"Det vil få større konsekvenser for andre producenter, der efter denne kendelse vil være nødt til at gå deres design grundigt efter i sømmene," skriver han.

Det kan dog vise sig at være til fordel for kunderne: Det betyder nemlig, at producenterne bliver tvunget til at innovere om ikke andet så for at undgå at blive sagsøgt af Apple.

"Forhåbentlig vinder forbrugerne i det lange løb," siger Bajarin. "For verdens Samsunger og HTC'er vil være nødt til at blive mere kreative."

"At Apples patentrettigheder håndhæves, vil tvinge industrien til at innovere og differentiere," stemmer Gartenberg i.

"Det er ikke nogen dårlig ting."

Læs også: Dom: Samsung skal betale milliard-erstatning til Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere