Artikel top billede

Minister varsler nye bredbånds-initiativer meget snart

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) lover nye bredbåndsinitiativer allerede til næste år.

Læs også:
Skyline-kollaps: Regionerne går i købet på minister

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har nu svaret på det brev, som regionsformand Bent Hansen (S) sendte til ham i kølvandet på kritik af dårlige internet-forbindelser i området.

Baggrunden er, at bredbåndsselskabet Skyline gik ned med et brag, hvorefter en stribe aktører har beklaget sig over dårlig dækning.

Men Ole Sohn hæfter sig først og fremmest i svar-brevet ved, at flere nye mindre bredbåndsudbydere har meldt sig på markedet, og tilbyder bredbånd eksempelvis via satelit.

"Endelig vil jeg nævne, at jeg forventer at kunne lancere en strategi for digital vækst primo 2013. Strategien vil indeholde konkrete initiativer, der kan fremme bredbåndsudviklingen i hele landet," lover ministeren i brevet.

140.000 husstande

Her henviser han i øvrigt også til den seneste bredbåndskortlægning optegnet medio 2011 af Erhvervstyrelsen, der viser, at cirka 145.000 husstande og virksomheder på landsplan ikke har mulighed for adgang til forbindelser på minimum 10 Mbit/s. 

Andelen heraf i Region Midtjylland er beregnet til at omfatte cirka 30.000, oplyser ministeren til regionsdirektøren.

Derudover henviser Ole Sohn til en nyligt afholdt auktion, hvor 
TDC forpligtes til at sikre mindst 10 Mbit/s senest i 2015 i 34 ud af 159 postnumre i Region Midtjylland.

Hvor mange af de 30.000 husstande, der dermed hjælpes, fremgår dog ikke direkte af brevet.

Du kan selv læse hele brevet fra ministeren til regionsformanden her.

Læs også:
Skyline-kollaps: Regionerne går i købet på minister
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere