Artikel top billede

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S) - og formand for de danske regioner - retter skarp kritik mod erhvervsminister Ole Sohn.

Skyline-kollaps: Regionerne går i kødet på ministeren

Politiker melder sig i koret af kritikere og retter i et åbent brev skarp kritik af bredbåndssituationen i de danske yderområder. Læs hele brevet her.

Læs også:
Landmand: Sohn skulle have kappet sit bredbånd

Skylinerod: bredbånds-løsning kan tage flere år

I takt med, at Skyline-støvet har lagt sig, lader rigets nye bredbåndstilstand til at stå mere og mere klart for borgere og virksomheder i de danske yderområder.

Og selvom Erhvervsstyrelsen mener, at panikken er lettet, er det hverken et kønt eller fremtidsorienteret syn, hvis man spørger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S), som også er formand for de danske regioner.

Han melder sig derfor nu i koret af bekymrede kritikere og retter i et åbent brev skytset mod erhvervsminister Ole Sohn, som han opfordrer til at tage problemet meget alvorligt.

For selvom mange forliste Skyline-kunder har fundet alternative løsninger, er der ofte tale om langsommere og dårligere bredbåndsforbindelser, der ifølge Bent Hansen blandt andet slet ikke lever op til Danmarks ambitioner om indtræde fuldt i den digitale tidsalder.

"I mange områder i landdistrikterne vil der gå flere år, inden der er mulighed for at få fiberbredbånd, og borgere og virksomheder må således se frem til flere år med to Mbit eller mindre. I året 2012. Kan det virkelig passe?" skriver Bent Hansen i brevet til ministeren og fortsætter:

"Hvad med landmændene og deres virksomheder med mælkeproduktion, kødkvæg eller svin - de kan ikke sådan lige flytte deres virksomhed til et område, der er udlagt til erhverv i den nærmeste by."

Han mener det er ganske problematisk, da et landbrug, ifølge Videncentret for Landbrug, behøver minimum fire-fem megabit for at klare de digitale krav, som Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri stiller.

Læs Bent Hansens brev her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere