Artikel top billede

Kritik: Apple stjæler med vilje med arme og ben

Apple baserer sin strategi på "direkte misbrug af patentlove og ikke stræben efter innovation," lyder den hårde kritik af selksabet,

Computerworld News Service: Samsung har offentliggjort et såkaldt internt notat angående udfaldet af den amerikanske patentsag med Apple, som du kan læse mere om her.

I dette notat hævdes det, at Samsung vil "fortsat gøre vores bedste, indtil vores argumenter er blevet anerkendt."

Selskabet fremhæver den store spredning i kendelserne i sager under den samme patentrelaterede problemstilling i andre lande.

I notatet, der kan læses på Samsungs blog, hævdes det desuden, at Apples konkurrencestrategi er baseret på "direkte misbrug af patentlove og ikke stræben efter innovation."

Apple begyndte det hele

Samsung begynder notatet med denne påstand:

"I første omgang foreslog vi at forhandle med Apple i stedet for at gå i retten, da de er en af vores vigtigste kunder. Apple gik dog videre med et søgsmål, vi har stort set ikke haft andet valg end at modsagsøge for at beskytte vores selskab."

Notatet henviser til den "bekymring" blandt Samsungs medarbejdere og kunder, som kendelsen angiveligt har foranlediget og det bemærkes desuden, at "vi afventer stadig dommerens endelige afgørelse samt et antal andre domsforhandlinger."

I notatet fremhæves det faktum, at denne dom "står i skarp kontrast til afgørelserne ved domstole i adskillige andre lande heriblandt Storbritannien, Nederlandene, Tyskland og Korea, som tidligere er kommet til den konklusion, at vi ikke har kopieret Apples design. Disse domstole anerkendte også vores argumenter med hensyn til vores standard-patenter."

Det bør her bemærkes, at selvom det er sandt, at en jury i Seoul fandt Apple skyldig i at krænke visse Samsung-patenter, så blev Samsung samtidig fundet skyldig, så den koreanske kendelse begrænser både Apple og Samsung og påvirker salget af iPads såvel som Galaxy-tablets i Sydkorea.

Flere sager på vej

En dommer i Storbritannien har afgjort, at Apple ikke kan hævde, at Samsung har kopieret iPad, fordi "den ikke er ligeså cool som iPad."

Denne kendelse er dog appelleret og sagen tages op igen til efteråret. Og i Tyskland har en dommer forbudt salget af Samsung Galaxy Tab 7.7 i EU.

Herefter hævdes det i notatet, at Apples "primære konkurrencemæssige metode har været direkte misbrug af patentlove og ikke stræben efter innovation."

Notatet konkluderer, at "vi har tillid til, at forbrugerne og markedet vil bakke op om de, der prioriterer innovation frem for sagsanlæg, og at vi gør det, vil vi bevise ud over enhver tvivl."

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder.

Det kommer Apples patentsejr over Samsung til at betyde.

Dom: Samsung skal betale milliard-erstatning til Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere