Artikel top billede

Polsag-skandalen spøger fortsat hos politiet

En af de største it-skandaler i politiets historie forfølger fortsat ordensmagten.

Læs også:
Slutopgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag

Rigsrevisionen gennemtrevler Polsag-skandalen

Rigspolitiet har nu stort set lagt Polsag-fadæsen om det kulsejlede it-system, som endte med at koste skatteyderne over en halv milliard kroner bag sig.

Det fremgår af et svar til Computerworld fra Rigspolitiets økonomidirektør Nikolaj Veje.

"Rigspolitiet har bragt Bornholm tilbage på Polsas og nået et juridisk forlig med CSC. Dermed er de to vigtigste nedlukningsaktiviteter i relation til Polsag afsluttet," siger han

Rigspolitiet indgik i juni måned forlig med leverandøren CSC, hvor Staten opnåede en kompensation på 40 millioner kroner og samtidig slap for en række økonomiske forpligtelser, sådan at rigspolitiet har kunnet stoppe det hul i pengekassen, som Polsag har lavet.

"Hermed er Polsag i praksis et afsluttet kapitel," siger Nikolaj Veje til Computerworld.

Dette udestår

Når politiet ikke fuldstændigt kan slippe Polsag, skyldes det, at der stadig er arbejde i sagen at gøre for politiet i forhold til den revisionsundersøgelse, som Rigsrevisionen tog op af egen drift tilbage i december måned 2011.

"Der udestår dog et arbejde med at understøtte Rigsrevisionens undersøgelse af forløbet omkring Polsag," siger Nikolaj Veje til Computerworld.

Læs mere om Rigsrevisionens undersøgelse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere