Artikel top billede

Så mange har hentet Apples nye Mac-styresystem

Ny opgørelse viser, hvor stor en del af Mac-brugerne, der nu har hentet det nye Mountain Lion fra Apple.

Læs også:

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej

Computerworld News Service: Apples OS X Mountain Lion ligger nu på 10 procent af alle Macs, der er i brug, og er muligvis på vej til at slå sin forgænger, Lion, hvad angår indledende vækst.

Chitika, der analyserer sine annoncevisnings-data for tendenser med hensyn til anvendelse af styresystemer og browsere, oplyser, at Mountain Lion per 27. august udgjorde 10,3 procent af alle versioner af Apples styresystem.

Det betyder, at Apples to nyeste versioner har øget deres andele i deres respektive første tid på markedet næsten lige hurtigt.

Apple lancerede Mountain Lion på Mac App Store for lidt over fem uger siden.

OS X 10.6 Snow Leopard ligger stadig øverst på Chitikas liste med en gennemsnitlig andel i ugen 20. til 27. august på 43,3 procent, hvilket dog er to procentpoint mindre end sidst i juli.

OS X 10.7 Lion udgør aktuelt 31,5 procent med et fald siden juli på mere end tre procentpoint.

OS X 10.8 Mountain Lions gennemsnitlige andel i ugen 20. til 27. august var på 9,6 procent.

Bedre end Lion

Chitika oplyser, at Mountain Lion er på vej til at slå Lions vækst sidste år. Versionen fra 2011 tog ifølge Chitika cirka tre måneder om at nå en andel på 14 procent.

"Mountain Lion fik generelt positive anmeldelser ved udgivelsen navnlig på grund af versionens enorme opbud af nye funktioner, der får den til at føles som en rigtig opgradering," bemærker Chitika i et blogindlæg.

"Til sammenligning blev Lion kritiseret af mange fremtrædende bloggere for manglende nyskabelser og for at minde for meget om iOS."

Kun to dage efter lanceringen af Mountain Lion udgjorde den ifølge Chitika hele tre procent af alle versioner i anvendelse.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere