Artikel top billede

Så mange har hentet Apples nye Mac-styresystem

Ny opgørelse viser, hvor stor en del af Mac-brugerne, der nu har hentet det nye Mountain Lion fra Apple.

Læs også:

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej

Computerworld News Service: Apples OS X Mountain Lion ligger nu på 10 procent af alle Macs, der er i brug, og er muligvis på vej til at slå sin forgænger, Lion, hvad angår indledende vækst.

Chitika, der analyserer sine annoncevisnings-data for tendenser med hensyn til anvendelse af styresystemer og browsere, oplyser, at Mountain Lion per 27. august udgjorde 10,3 procent af alle versioner af Apples styresystem.

Det betyder, at Apples to nyeste versioner har øget deres andele i deres respektive første tid på markedet næsten lige hurtigt.

Apple lancerede Mountain Lion på Mac App Store for lidt over fem uger siden.

OS X 10.6 Snow Leopard ligger stadig øverst på Chitikas liste med en gennemsnitlig andel i ugen 20. til 27. august på 43,3 procent, hvilket dog er to procentpoint mindre end sidst i juli.

OS X 10.7 Lion udgør aktuelt 31,5 procent med et fald siden juli på mere end tre procentpoint.

OS X 10.8 Mountain Lions gennemsnitlige andel i ugen 20. til 27. august var på 9,6 procent.

Bedre end Lion

Chitika oplyser, at Mountain Lion er på vej til at slå Lions vækst sidste år. Versionen fra 2011 tog ifølge Chitika cirka tre måneder om at nå en andel på 14 procent.

"Mountain Lion fik generelt positive anmeldelser ved udgivelsen navnlig på grund af versionens enorme opbud af nye funktioner, der får den til at føles som en rigtig opgradering," bemærker Chitika i et blogindlæg.

"Til sammenligning blev Lion kritiseret af mange fremtrædende bloggere for manglende nyskabelser og for at minde for meget om iOS."

Kun to dage efter lanceringen af Mountain Lion udgjorde den ifølge Chitika hele tre procent af alle versioner i anvendelse.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Apple til Mountain Lion-brugere: Opdateringer på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere