Artikel top billede

Se alle de nye Windows-tablets klar til kamp mod iPad

Pc-producenterne lancerer Windows 8-tablets i den helt store skala. Her får du et overblik over alle de nye produkter, der skal slå Apples iPad.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Da Microsoft lige før sommerferien præsenterede sin helt egen Surface-tablet med Windows 8/RT, blev den generelt positivt modtaget - ikke mindst fordi den var et af de første bud på en Windows-tablet til erhvervslivet.

Men Surface-projektet er først og fremmest Microsoft forsøg på at sparke gang i en bølge af tablet-produkter, der kan sikre det nye Windows' succes.

På IFA-messen, der i øjeblikket finder sted i Berlin, kommer pc-industrien for alvor på banen med tablets med Windows 8.

Man af dem er interessante for virksomheder, der ønsker et alternativ til den allestedsnærværende iPad.

Her får du overblikket over de nye tablets, der kører enten Windows 8 eller Windows RT:

Asus Vivo

Asus er klar med to nye produkter under navnet Vivo. De har begge mulighed for, at man kan koble et fysisk tastatur til, ligesom det også er tilfældet med Microsofts egen Surface-tablet.

Vivo med Windows 8 har en 11,6 tommer skærm og er specielt designet til virksomheder, hvorfor den også kommer med en stylus, to USB-porte og et ekstra batteri.

Den anvender Intels Atom-processor, har to gigabyte RAM og 64 gigabyte hukommelse. Den har en otte megapixels kamera bagpå og et to-megapixels foran til video-samtaler.

Lillebroderen, Vivo Tab RT, kører med en Nvidia Tegra 3-processor, har to gigabyte RAM og 32 gigabyte hukommelse. Også denne model har et fysisk tastatur, men ingen stylus.

Samsung Ativ

Samsung har både lanceret en smartphone med Windows 8 og en tablet med Windows RT-versionen.

Tablet-pc'en benytter også Samsungs nye Ativ-brand, den har en 10,1 tommer skærm og kommer med Office-pakken installeret.

Det er muligt at tilslutte både tastatur, mus, printere og ekstra skærme via USB eller HDMI.

Den har et fem megapixel kamera bagpå og et på 1,9 megapixel foran. Processoren er 1,5 gigahertz dual-core, der er to gigabyte RAM og 64 gigabyte hukommelse, der kan udvides med microSD.

Dell, HP og Sony med hybrid-tablets

Både HP, Dell og Sony er også klar med nye tablet-produkter med Windows 8/RT.

Dells XPS 10
kører med en ARM-processor fra Qualcomm, og man kan slutte den til en keyboard-dock.

Sonys Vaio Duo 11 kommer i tre udgaver, hvor topmodellen har en Intel Core i7-processor, otte gigabyte RAM, 256 gigabyte SSD og en 11,6 tommer HD skærm.

Der er tale om hybrid-modeller, hvor tastaturet kan skydes frem og tilbage efter behov.

Også her følger der en stylus med. Vaio Dui 11 lyder som et rigtig interessant bekendtskab, og bliver formentlig heller ikke helt billig.

HP benytter også hybrid-konceptet med sin Envy X2 med Windows 8. Den har en 11,6 tommer skærm, kører med en Atom-processor, 64 gigabyte intern hukommelse, der kan udvides med SD-kort.

Kameraet er på otte megapixels, og så er det interessant, at der er et ekstra batteri i tastaturet.

Vi kommer til at teste flere af de lancerede Windows 8-tablets i løbet af efteråret.

Indtil videre kan vi konstatere, at det ser ud til, at pc-industrien i den grad er klar til at give Apples iPad kamp til stregen med mange nye produkter.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Derfor kan Microsoft være fløjtende ligeglad med Windows 8-kritik

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere