Artikel top billede

Se alle de nye Windows-tablets klar til kamp mod iPad

Pc-producenterne lancerer Windows 8-tablets i den helt store skala. Her får du et overblik over alle de nye produkter, der skal slå Apples iPad.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

Da Microsoft lige før sommerferien præsenterede sin helt egen Surface-tablet med Windows 8/RT, blev den generelt positivt modtaget - ikke mindst fordi den var et af de første bud på en Windows-tablet til erhvervslivet.

Men Surface-projektet er først og fremmest Microsoft forsøg på at sparke gang i en bølge af tablet-produkter, der kan sikre det nye Windows' succes.

På IFA-messen, der i øjeblikket finder sted i Berlin, kommer pc-industrien for alvor på banen med tablets med Windows 8.

Man af dem er interessante for virksomheder, der ønsker et alternativ til den allestedsnærværende iPad.

Her får du overblikket over de nye tablets, der kører enten Windows 8 eller Windows RT:

Asus Vivo

Asus er klar med to nye produkter under navnet Vivo. De har begge mulighed for, at man kan koble et fysisk tastatur til, ligesom det også er tilfældet med Microsofts egen Surface-tablet.

Vivo med Windows 8 har en 11,6 tommer skærm og er specielt designet til virksomheder, hvorfor den også kommer med en stylus, to USB-porte og et ekstra batteri.

Den anvender Intels Atom-processor, har to gigabyte RAM og 64 gigabyte hukommelse. Den har en otte megapixels kamera bagpå og et to-megapixels foran til video-samtaler.

Lillebroderen, Vivo Tab RT, kører med en Nvidia Tegra 3-processor, har to gigabyte RAM og 32 gigabyte hukommelse. Også denne model har et fysisk tastatur, men ingen stylus.

Samsung Ativ

Samsung har både lanceret en smartphone med Windows 8 og en tablet med Windows RT-versionen.

Tablet-pc'en benytter også Samsungs nye Ativ-brand, den har en 10,1 tommer skærm og kommer med Office-pakken installeret.

Det er muligt at tilslutte både tastatur, mus, printere og ekstra skærme via USB eller HDMI.

Den har et fem megapixel kamera bagpå og et på 1,9 megapixel foran. Processoren er 1,5 gigahertz dual-core, der er to gigabyte RAM og 64 gigabyte hukommelse, der kan udvides med microSD.

Dell, HP og Sony med hybrid-tablets

Både HP, Dell og Sony er også klar med nye tablet-produkter med Windows 8/RT.

Dells XPS 10
kører med en ARM-processor fra Qualcomm, og man kan slutte den til en keyboard-dock.

Sonys Vaio Duo 11 kommer i tre udgaver, hvor topmodellen har en Intel Core i7-processor, otte gigabyte RAM, 256 gigabyte SSD og en 11,6 tommer HD skærm.

Der er tale om hybrid-modeller, hvor tastaturet kan skydes frem og tilbage efter behov.

Også her følger der en stylus med. Vaio Dui 11 lyder som et rigtig interessant bekendtskab, og bliver formentlig heller ikke helt billig.

HP benytter også hybrid-konceptet med sin Envy X2 med Windows 8. Den har en 11,6 tommer skærm, kører med en Atom-processor, 64 gigabyte intern hukommelse, der kan udvides med SD-kort.

Kameraet er på otte megapixels, og så er det interessant, at der er et ekstra batteri i tastaturet.

Vi kommer til at teste flere af de lancerede Windows 8-tablets i løbet af efteråret.

Indtil videre kan vi konstatere, at det ser ud til, at pc-industrien i den grad er klar til at give Apples iPad kamp til stregen med mange nye produkter.

Læs også:

Windows 8 mod Mountain Lion: Her er dommen

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Derfor kan Microsoft være fløjtende ligeglad med Windows 8-kritik

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.