Artikel top billede

TDC-konkurrenter kræver adgang til bredbånds-tv nu

Det kan kun gå for langsomt, lyder det fra konkurrenterne om Erhvervsstyrelsens planer om at slække på TDC's dominans inden for bredbånds-tv.

Læs også:
TDC tvinges til at åbne for sit bredbånds-tv

At Erhvervsstyrelsen nu langt om længe kaster bolden op i luften, der kan øge TDC's konkurrenternes muligheder for at komme ind på bredbånds-tv, eller IP TV-markedet, glæder konkurrenterne.

Men der er brug for ændringer nu og ikke først i 2015, som Erhvervsstyrelsen lægger op til i høringsdokumentet.

"Det er et positivt tegn, og vi ser frem til at give vores input til Erhvervsstyrelsen. Men det nye forslag lægger op til, at man først finder en løsning på landsdækkende IP TV i 2015. Vi havde gerne set problemet løst meget hurtigere, for TV er allerede i dag et meget vigtigt konkurrenceparameter på bredbåndsmarkedet" lyder det fra Ken Helleskov Andersen, direktør for Telias bredbåndsforretning.

Netop Telia har i flere år været blandt de kritiske røster, der har påpeget problemerne med TDC's priser. Som konsekvens heraf droppede teleselskabet i 2010 at levere IP TV i landets yderområder, hvor Telia var afhængig af at leje sig ind på TDC's net.

Men med de nye meldinger fra Erhvervsstyrelsen vil Telia ikke afvise et comeback.

"Hvis der sker en ændring i Erhvervsstyrelsens regulering vil det helt sikkert kunne få os til at overveje at levere landsdækkende IP TV. Men 2015 er langt væk," siger Ken Helleskov Andersen.

Københavnere har ingen alternativer til TDC

Også hos fiberbranchens talerør, Dansk Energi, opfordrer man til handling inden 2015.

Københavnere må vente længe på TDC-konkurrenter

Her ser man især den manglende konkurrence som et problem for hovedstadens beboere.

"Det er jo et kæmpe problem i Storkøbenhavn og Nordsjælland, hvor TDC sidder hårdt på de bundtlede tv og bredbåndspakker via HomeTrio på kobber og fiber og YouSee på kabel-tv net. For det betyder, at hundredetusinder af husstande i Storkøbenhavn og Nordsjælland skal vente endnu to til tre år, før de får mulighed for at vælge en anden triple play udbyder end TDC," lyder det fra chefkonsulent Christian Berg fra Dansk Energi.

"Styrelsen har selv konkluderet, at konkurrencen på triple play er stort set lukket ned i Storkøbenhavn og Nordsjælland, nu hvor TDC ejer og kontrollerer alle de tre kablede typer net (kobber, kabel-tv net og fiber). Derfor bør den foreslåede prismodel til beregning af TV distribution på TDC's kobber og fibernet bringes i anvendelse meget hurtigere end 2015.

Læs TDCs svar på kritikken om lidt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.