Artikel top billede

Sådan kan du komme til tops i søgemaskinerne

Søgemaskineoptimering er egentlig meget simpelt. Læs her, hvordan du skal gribe opgaven an for at komme til tops i Google.

Læs også:
Sådan vil Google bremse overdreven søgeoptimering

Sådan får du 1,3 mia glade kineserne på dit website

Når din online-virksomhed skal til tops i søgemaskinerne er SEO -  search engine optimization - et afgørende instrument, hvis du vil have dine potentielle kunder til at klikke på lige præcis din hjemmeside. 

Thomas Rosenstand, søgemaskinespecialist med 13 års erfaring, mener, SEO dybest set er meget simpelt.

Det er ikke raketvidenskab

"SEO er ikke nødvendigvis raketvidenskab. Men hvis du vil have succes, handler det om en 360 graders forståelse," siger Thomas Rosenstand.

I princippet handler det om en række områder, som du overfor Google og dine kunder, bliver nødt til at være opmærksom på.

"I forhold til Google bliver du nødt til at spille efter deres regler. Det vil sige, at du skal målrette dit hjemmesideindhold, du skal have relevante links, og så skal brugervenligheden være i top," siger Thomas Rosenstand. 

Vigtigt med en lav bouncerate

En meget central del af SEO handler om at have en velfungerende hjemmeside, som besøgende kan finde ud af.

Hjemmesider, hvor folk bliver meget kort tid, får en dårligere rangering på Google.

Så hvis dine kunder efter fem sekunder på hjemmesiden lige fluks trykker på tilbageknappen, så får siden tildelt en såkaldt bouncerate, der reflekterer det. 

Derfor får du langt mere succes med SEO, hvis du giver dine besøgende en god brugeroplevelse.  

Hele vejen rundt

Men brugervenlighed kan ikke stå alene. Det er den samlede løsning, der er baggrunden for succes.

Så tager du bare en af delene ud, så får du det svært:

"Du kan ikke tage enkeltelementer ud og sige, bare jeg skriver gode sidetitler, bare jeg får masser af links, bare jeg fokuserer på brugervenlighed - så bliver jeg synlig," fortæller Thomas Rosenstand.

Du skal hele vejen rundt om SEO.

"Det er først, når du får hele 360 graders vinklen rundt; hvor det tekniske, det sproglige, det kommercielle og det brugervenlige går op i en højere enhed, at du har en killer," siger Thomas Rosenstand.

Har du selv tips, tricks eller kritik af SEO, så er du velkommen til at skrive til os eller liste dem op i kommentarfeltet nedenunder. 

Læs også:

Sådan vil Google bremse overdreven søgeoptimering

Sådan får du 1,3 mia glade kineserne på dit website
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere