Artikel top billede

Batteri-fadæser: Ny software æder din gadgets energi

ComputerViews: Så er den gal igen med en softwareopdatering, der får batteriet til at miste pusten alt for hurtigt.

Læs også:

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Nyt Android-styrestem skaber problemer

Vrede brugere: Øv, iPhone 4S sluger batteriet

ComputerViews: Softwareopdateringer kan føre meget godt med sig, men desværre indeholder de ofte også små, ubehagelige overraskelser, der kan vokse sig til store problemer hos de uheldige brugere.

Seneste eksempel er den nye version af Apples Mac-styresystem, Mountain Lion, der får Mac-brugere til at rive sig i håret og lade frustrationerne få frit løb på nettet.

"Intet ved 10.8.1 indikerer noget forsøg på at rette op på dette, og det ville være rart, hvis Apple anerkendte, at der er et kæmpe problem med batteri-situationen i Mountain Lion og aktivt forsøgte at rette op på det," skriver en utilfreds bruger i Apples eget support-forum.

Og Apple er ikke det eneste selskab, der dummer sig ved at sende ny software afsted mod kunderne uden at have elimineret eventuelle batteri-problemer.

Også gal med Android

Tidligere i år var det Googles Android 4.0, kendt som Ice Cream Sandwich, der skabte store batteri-problemer for smartphone- og tablet-brugere verden over.

"Jeg opdaterede til 4.0 ICS, og batteriet holdt fint de første par dage. Nu holder det kun i nogle få timer. Til at starte med holde det i to dage. Hvad sker der???" lød det fra en ejer af en LG Optimus med det nye Android.

Og så var der jo Nokias Lumia 800, der sidste år også havde batteri-problemer på grund af softwaren og Apples iPhone 4S, der, sammen med iOS 5, slet ikke kunne leve op til de påståede batteritider.

Mange mulige forklarer - få løsninger

I sidstnævnte tilfælde mente mange, at blandt andet nye
lokations-tjenester i softwaren, var skyld i at batteriet blev drænet for hurtigt - hvilket Apple forsøgte at stoppe med opdateringen 5.0.1.

I tilfældet med Android 4.0 var et hav af forslag til batteri-optimeringer på banen. 

Da Nokias Lumia 800 med Windows Phone var ramt af problemer, meldte finnerne selv ud, at årsagen var, at softwaren af en eller anden grund ikke ville give adgang til den fulde batteri-kapacitet på telefonen.

Og nu er det så Mountain Lion, den er gal med.

Her er det noget nær umuligt at finde ud af, hvorfor problemerne er opstået - og hvordan man kan løse dem.

Burde prioriteres højere

Dermed er man som kunde på herrens mark, indtil leverandøren får taget sig sammen til at komme med en ny opdatering, der (måske) løser batteri-problemerne. 

Det skaber naturligvis frustration hos Mac-brugerne, ligesom det var tilfældet, da den var gal med Android, Windows Phone og iOS.

Man kan med rette spørge, om leverandørerne ikke burde have lidt mere fokus på batteritiden, når de lancerer ny software.

Måske en enkelt test eller to, inden man frigiver, kunne være på sin plads. 

Det er fint nok, at der er 117 nye funktioner at finde i softwaren, men hvis batteriet løber tør for strøm, inden man har prøvet de første 10, er det ikke meget værd.

Læs også:

Apple-brugere i panik: Batteriet turbo-drænes i nyt OS

Nyt Android-styrestem skaber problemer

Vrede brugere: Øv, iPhone 4S sluger batteriet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere