Artikel top billede

iPhones batteriproblemer løst med ny iOS-opdatering

Opdateringen af Apples iOS 5.0.1 løser de problemer, der har drænet batterierne i iPhone 4S og lukker alvorlige sikkerhedshuller.

Computerworld News Service: Apple frigav i går den længeventede opdatering iOS 5.0.1, der retter adskillige uspecificerede fejl, som har drænet batteriet i den nyeste iPhone langt hurtigere, end hvad der kunne forventes.

Opdateringen iOS 5.0.1 er den første, der kan hentes uden at forbinde sin iPhone eller iPad til en computer.

Denne opdatering retter også fem sårbarheder heriblandt en, der blev afsløret tidligere i år af den fremtrædende it-sikkerhedsekspert Charlie Miller, som demonstrerede, at det var muligt at omgå code signing i Apples App Store, så ejerne af iPhones kunne narres til at downloade malware på deres smartphones.

Dette er den første opdatering til Apples mobilstyresystem, som selskabet leverer "over-the-air" - det vil sige, uden at det er nødvendigt, at brugerne forbinder deres mobile enheder til deres Windows-pc eller Mac og foretager opdateringen via iTunes - hvilket først blev muligt med lanceringen af iOS 5 i oktober.

Apple har ikke offentliggjort nogen detaljer om de batteri-relaterede rettelser og skriver i denne sammenhæng blot i en kort liste over opdateringens indhold: "Retter fejl, der påvirker batterilevetiden."

Umiddelbart efter lanceringen af iPhone 4S begyndte ejerne at klage over, at telefonen enormt hurtigt løb tør for batteri. Visse brugere hævdede, at deres batteri mistede en procent af opladningen, for hver få minutter der gik.

Andre rettelser i iOS 5.0.1 er af fejl i forhold til lagring og synkronisering af dokumenter via iCloud, forbedret nøjagtighed i stemmestyringen for australske brugere samt tilføjelse af multitasking gestures til den første generation af iPad.

Fem sikkerhedshuller

Hvad angår sikkerhed, så lukker Apple fem sikkerhedshuller og tilbagekalder digitale certifikater fra et malaysisk certificeringscenter (CA). Microsoft og Mozilla har i forvejen gjort det samme for Internet Explorer og Firefox.

Den mest bemærkelsesværdige rettelse er af en fejl, der blev opdaget tidligere i år af Miller, der er ledende analysekonsulent for sikkerhedsfirmaet Accuvant og den eneste person, der har vundet den årlige hackerkonkurrence Pwn2Own fire gange.

Denne fejl gjorde det muligt for Miller at udvikle en potentielt skadelig iOS-app, som Apple alligevel godkendte og distribuerede via App Store. Miller udnyttede sårbarheden til at få sin app til at "ringe hjem" til en server, der var under hans kontrol, og som derefter kunne udsende kommandoer til enhver iPhone med iOS 4.3 eller senere, der havde hans app installeret.

Miller informerede Apple om sikkerhedshullet i oktober men fortalte ikke selskabet, at han havde udviklet en app, der demonstrerede sårbarheden. Apples reaktion kom prompte. Selskabet smed Miller af iOS-udviklerprogrammet og udelukkede ham fra at søge optagelse igen i et helt år.

Selvom det ikke har været muligt for Miller at teste rettelsen i iOS 5.0.1, fordi hans app er blevet fjernet fra App Store, så fremhæver han tilstedeværelsen af rettelsen og forsvarer sine handlinger, som han også har gjort tidligere.

"Selvom nogen mener, at det var uetisk, hvad jeg gjorde, så håber jeg, at den offentlige opmærksomhed på fejlen har betydet, at den er blevet hurtigere rettet, så sikkerheden dermed er blevet forbedret hurtigere, skriver Miller på Twitter.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere