Artikel top billede

Cisco: Dette er årtiets it-investering

Reportage: Tag med Computerworld til Oslo, hvor Cisco åbner dørene til selskabets store udviklings-lab og fremtidens it-investeringer. Se billederne her.

Oslo: Mødelokalet på tredje etage i den 117 meter høje Radisson-bygning, der er placeret midt i Oslos centrum, er fyldt med journalister, der alle kigger op mod de tre mænd fra Ciscos topledelse.

Iført skræddersyet jakkesæt og et ur til vel over de 50.000 kroner er Odd Johnny Winge velforberedt og helt oven på.

"Collaboration is the it-investment of the decade," indleder Odd Johnny Winge, der er senior vice president og general manager for Collaboration Technology Group i Cisco.

Fremtidens digtitale æra

Den ene model efter den anden bliver blæst op på projektoren bag Ciscos ledelse, der taktfast leverer deres punchlines:

"Cisco kommer til være med til at drive den næste digitale æra. Fremtidens arbejdsrum bliver meget mere mobil, social, visuel og virtuel," siger Odd Johnny Winger.

Snorre Kjesbu, vice president og general manager for Cisco Telepresence Systems, overtager scenen og uddyber. 

"Mange fra de yngre generationer har aldrig haft en cd i hånden. De har 2.000 venner på Facebook, og mine børn har for eksempel heller aldrig levet i et hjem uden video-teknologi."

"Så det er personer, som vil have en helt anden tilgang til kommunikation, fællesskaber og problemløsning - den trend bliver vi nødt til at understøtte,"  

Der bliver brugt næsten seks milliarder kroner på udvikling inden for Ciscos højt prioriterede samarbejds-område.

20 milliarder kroner senere

Mange slides senere går turen mod Ciscos største europæiske udviklings-lab, et par kilometer uden for Oslos centrum.

Centeret var oprindeligt ejet af Tandberg, som Cisco i 2010 erhvervede for op mod 20 milliarder kroner. 

Og man må sige, at der er sket meget siden Tandberg for snart 15 år siden etablerede sig med produkter inden for videokonferencer. 

Her ses en af de første videokommunikationsenheder fra Tandberg.

Firmaet blev grundlagt i 1933 og var allerede dengang sporet ind på kommunikation. Her var det i form af radioen 'Tommeliten', der var et af de første produkter fra det dengang Norske firma.

Cisco holdt i en årrække fast på Tandberg-logoet, men det er nu så småt ved at være udfaset, og der står nu Cisco på stort set alt.

Sådan ser fremtidens it-investering ud

Sådan ser produkterne ud

Efter endnu en bunke modeller og præsentationer kommer turen til selve det, det hele handler om - fremtidens it-investering. 

Flere af Ciscos medarbejdere er stillet op i forskellige lokaler, hvorfra de enten står klar med en demonstration eller en opkoblet videoforbindelse.

Og så går præsentationen igang.  

Denne touch-endhed, der monitorerer og styrer videokonferencen, bliver flere gange anvendt og vist frem.

Og folk vil jo have 'touch', bliver der gentagende gange sagt med en klar hentydning til iPadens store succes.

Her ses Ciscos EX90, som fungerer som en specialiseret videokonference-computer med særlig fokus på video- og lydkvalitet.

En økonomisk fordel, der tit bliver fremhævet, er selvfølgelig, hvordan man kan skære ned på rejseomkostninger.

Men Cisco fremhæver også det modsatte, nemlig at man med fordel kan komme mere ud at rejse, fordi man netop har mulighed for at holde en tættere kontakt med for eksempel medarbejderne derhjemme.  

Dernæst bliver der med input fra forskellige ingeniører og udviklere, som her er koblet op på henholdsvis en bærbar (venstre) og en iPad (højre) demonstreret, hvordan konferencesystemet fungerer.

Der er nogle forbindelsesproblemer at spore med hensyn til iPaden, som viser en klar kvalitetsforskel i forhold til de mere dedikerede enheder.

Som afslutning på rundvisning i R&D-centreret viser Cisco et dedikeret konferencerum frem, der specielt kan bruges til bestyrelsesmøder og lignende på tværs af landegrænser.

Her styrer kvinden på billedet hele seancen med indgående opkald på kryds og tværs. Hun sidder i Madrid.

Der bliver blandt andet demonstreret en zoom-funktion, som automatisk fokuserer ind på den person, der taler. En smart funktion, men også noget forvirrende, da der på et tidspunkt er flere personer, der taler samtidigt. 

 

Et miks af den fyssiske og digitale verden

Efter flere års svingende finansielle resultater med dramatiske kursfald i Cisco, gik CEO John Chambers sidste år ud og fremlagde målet om at halvere selskabets omkostninger og genetablere selskabets position på enterprise-markedet.  

I den forbindelse blev der fremlagt fem områder, som skulle topprioriteres for at genvinde det tabte terræn. Det indebar blandt andet et øget fokus på samarbejds- og videoteknologi.

Tilbage i Oslos centrum gennemgår Odd Johnny Winge endnu en PowerPoint-præsentation. Der står, at i 2015 vil 2/3-dele af verdens mobile datatrafik være video.

Han tilføjer: 

"Vi bliver nødt til at ændre og drive vores vision for samarbejde til næste niveau. Fremtiden vil ikke udelukkende blive en digital verden, men være et miks af den fysiske og den digitale verden, der vil ændre den måde, vi samarbejder på."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.