Cisco: Dette er årtiets it-investering

Reportage: Tag med Computerworld til Oslo, hvor Cisco åbner dørene til selskabets store udviklings-lab og fremtidens it-investeringer. Se billederne her.

Oslo: Mødelokalet på tredje etage i den 117 meter høje Radisson-bygning, der er placeret midt i Oslos centrum, er fyldt med journalister, der alle kigger op mod de tre mænd fra Ciscos topledelse.

Iført skræddersyet jakkesæt og et ur til vel over de 50.000 kroner er Odd Johnny Winge velforberedt og helt oven på.

"Collaboration is the it-investment of the decade," indleder Odd Johnny Winge, der er senior vice president og general manager for Collaboration Technology Group i Cisco.

Fremtidens digtitale æra
Den ene model efter den anden bliver blæst op på projektoren bag Ciscos ledelse, der taktfast leverer deres punchlines:

"Cisco kommer til være med til at drive den næste digitale æra. Fremtidens arbejdsrum bliver meget mere mobil, social, visuel og virtuel," siger Odd Johnny Winger.

Snorre Kjesbu, vice president og general manager for Cisco Telepresence Systems, overtager scenen og uddyber. 

"Mange fra de yngre generationer har aldrig haft en cd i hånden. De har 2.000 venner på Facebook, og mine børn har for eksempel heller aldrig levet i et hjem uden video-teknologi."

"Så det er personer, som vil have en helt anden tilgang til kommunikation, fællesskaber og problemløsning - den trend bliver vi nødt til at understøtte,"  

Der bliver brugt næsten seks milliarder kroner på udvikling inden for Ciscos højt prioriterede samarbejds-område.

20 milliarder kroner senere
Mange slides senere går turen mod Ciscos største europæiske udviklings-lab, et par kilometer uden for Oslos centrum.

Centeret var oprindeligt ejet af Tandberg, som Cisco i 2010 erhvervede for op mod 20 milliarder kroner. 

Og man må sige, at der er sket meget siden Tandberg for snart 15 år siden etablerede sig med produkter inden for videokonferencer. 

Her ses en af de første videokommunikationsenheder fra Tandberg.
Firmaet blev grundlagt i 1933 og var allerede dengang sporet ind på kommunikation. Her var det i form af radioen 'Tommeliten', der var et af de første produkter fra det dengang Norske firma.

Cisco holdt i en årrække fast på Tandberg-logoet, men det er nu så småt ved at være udfaset, og der står nu Cisco på stort set alt.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.