Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Microsoft på strandhugst hos Lotus Notes-brugerne

Microsoft har indgået en aftale med en software-leverandør, der kan hjælpe med at flytte kunder fra IBM's Lotus Notes-platform til Microsofts Office 365.

Læs også:

Konsulenthus: 20.000 brugere dropper Lotus Notes

IBM mister 150.000 Notes-brugere i ét hug

IBM rykker Lotus Notes-mail og -kalender op i skyen

Microsoft går nu på målrettet strandhugst blandt IBM's kunder på Lotos Notes/Domino-platformen.

Et nyt samarbejde med softwarefirmaet Binary Tree skal gøre det lettere for brugere af IBM's produkter at "strømline processen med at migrere til Office 365."

Office 365 er Microsofts cloud-løsning med blandt andet mail, kalender og samarbejdsværktøjer.

Aftalen betyder, at Microsoft fremover vil kunne tilbyde migreringsværktøjerne fra Binary Tree direkte til kunderne.

Binary Tree fortæller selv på sin hjemmeside, at selskabet "kan simplificere processen og reducere omkostningerne." 

Den slags budskaber hører man imidlertid altid, når en softwareleverandør forsøger at nuppe kunder fra en anden.

Årsagen er, at det ofte er en barriere for it-cheferne at skulle flytte fra en platform til en anden, fordi det i hvert fald i en periode kan medføre øgede udgifter og drifts-udfordringer.

Kunderne har fokus på skyen

Gartner har peget på, at mange virksomheder i disse år kigger i retning af cloud-løsninger fra Microsoft og Google på bekostning af eksempelvis IBM.

Gartners vurdering lyder, at cloud e-mail, der i dag blot har nogle få procent af det samlede marked, vil udgøre omring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Kandidaterne til at nuppe disse kunder er først og fremmest Microsofts Office 365 og Google Gmail/Apps - men også IBM selv har i de senere år satset på at stille Lotus Notes til rådighed som en cloud-tjeneste.

Læs også:

Konsulenthus: 20.000 brugere dropper Lotus Notes

IBM mister 150.000 Notes-brugere i ét hug

IBM rykker Lotus Notes-mail og -kalender op i skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.