Sådan får dit firma succes med de sociale medier

Se hvordan du og din virksomhed kommer på omgangshøjde med den hurtige og direkte kommunikation.

Facebook og Twitter er ikke kun til mere eller mindre meningsløse besked-udvekslinger. Virksomhederne bruger i dag sociale medier professionelt, og det forbedrer produktivitet, indtjening og innovation.

"Social software har fået momentum i virksomhederne. De konstaterer et betydeligt løft i produktiviteten og har god værdi af deres sociale software-løsninger," siger Michael Fauscette, vice president i IDC's Software Business Solutions Group.

IBM oplyser, at mere end 35 procent af Fortune 100-virksomhederne har taget sociale forretningssoftware-løsninger til sig, deriblandt otte ud af de 10 største forhandlervirksomheder og banker.

Populariteten af den sociale software til virksomhedsbrug er eksploderet, siger IDC, og flere og flere virksomheder kigger efter de løsninger, der kan integrere deres globale team, fremme innovationen, forbedre produktiviteten og gøre det lettere at komme i kontakt med kunder og partnere.

Og de store softwareleverandører er meget opmærksomme på det voksende marked. Det er Microsofts 1,2 milliarder kroner store køb af enterprise netværksspecialisten Yammer et godt eksempel på - ligesom Salesforce.com's overtagelse af Buddy Media og Oracles køb af Vitrue.

Vokser med 43 procent
Ifølge IDC vil enterprise-markedet for sociale platforme vokse til en størrelse af 4,5 milliarder kroner i 2016 og dermed vokse 43 procent over de næste fire år.

Efterspørgslen stiger, og virksomhederne har travlt med at finde måder at bruge de sociale muligheder til at ændre stort set hele deres forretningstilgang på, lige fra marketing over forskning og innovation til HR, konkluderer IDC-analytikerne.

Hos SAS Institute, der udvikler business intelligence-løsninger, har man udviklet en løsning, der skal bekæmpe forsikringssvindel. Her kan virksomhederne komme efter kunderne ved at bruge de sociale medier. Løsningen, SAS Financial Crimes Monitor, analyserer sociale netværk efter specifikt forsikringsmæssigt indhold.

"Forsikringsbranchen har stadig flere muligheder for at bruge data i jagten på svindlere. Viden om netværk mellem mennesker har vist sig som en vigtig kilde til at afsløre svindel," siger nordisk marketingdirektør, Jens Olivarius.

SAS Institute sælger i lighed med resten af verdens store it-virksomheder masser af software til virksomheder, der skal klare sig på de sociale platforme.

Verdens største leverandør af social software er for tredje år i træk IBM, viser tallene fra analysehuset IDC.

IBM's omsætning på social forretningssoftware i 2011 steg hurtigere end konkurrenternes og næsten dobbelt så meget som det samlede marked, der voksede med 40 procent sidste år.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.